Skip to content
Mansiula

La Mansiula (XVII)

ELS OBAMA I EL LABERINT

Les darreres setmanes el rumor de la visita dels Obama a una finca del Pla de Mallorca, Xarbet, ha estat constant. Un diari de Ciutat va publicar una fotografia de Michelle Obama a un conegut hotel del Llevant mallorquí. Del seu pas pel Pla poca cosa n’hem pogut espigolar. Això sí, durant dies al portell de la finca on es va allotjar hi ha hagut, constantment, personal de seguretat. Els que habitualment passen per l’indret assenyalen que aquesta presència no és habitual. El que si sabem, de primera mà, és que els darrers mesos un bon grapat d’artesans del Pla de Mallorca han treballat en les obres de millora de la finca. Unes obres que pel que diuen no han escatimat en la inversió. El que si hem pogut veure en una imatge aèria de la finca és que al reconegut jardí que ja sabíem que existia a la finca ara s’hi ha afegit un laberint. Amb la Mansiula d’aquesta setmana adjuntam aquestes tres imatges que corresponen a diferents anys. Amb les creus vermelles s’indica l’espai que ocupen les construccions de la finca del que fou ambaixador a Espanya i Andorra durant el mandat d’Obama. La finca de Llubí formava part de Vinagrella i a les antigues cases de possessió s’hi han afegit aquestes dues construccions. La de Xarbet, amb el laberint, en podeu llogar alguna habitació aquí. Això sí, dormir-hi un vespre no és gens barat!

TAKUMA ASANO

El nou fitxatge del RCD Mallorca, Takuma Asano, es presentà als aficionats tot menjant una bona llesca de pa amb sobrassada. No ha transcendit l’origen de la sobrassada que alguns sineuers qualificaren de “ciutadana”. Ara bé, l’aixovar utilitzat per Takuma Asano era del Pla. Aquest digital ha tengut accés a les eines utilitzades pel futbolista i tant el trinxet com l’escudella eren ben del Pla com demostra la imatge inferior. I és que, dins el Mallorca, sempre hi ha algú a qui li estira el Pla de Mallorca. Una tasca que ara podrà compartir amb el nou fitxatge mallorquinista, el petrer Mateu Morey. Com veis el ganivet de Sencelles i l’escudella de Santa Eugènia. El Pla de Mallorca juga a primera divisió!

CRIDA L’ATENCIÓ

És estrany que mentre els ajuntaments i la Mancomunitat Pla de Mallorca fan una crida constant a l’estalvi d’aigua encara hi hagi programes de festes on es veuen activitats on s’utilitza aigua. A més, sabem de la presència d’aigua a festes d’anomenada i en les que sembla que en cap moment no s’ha plantejat eliminar o restringir l’ús d’aquest líquid. Els responsables municipals sembla que haurien de donar llum en lloc de fum. És difícil prendre decisions d’aquesta magnitud, però no podem dir missa i repicar. Només ens queda pensar que confien que les pluges del setembre ho solucionaran.

Back To Top