Skip to content
ActualitatArianyDestacat

Llum verda a la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la bassa de reg d’Ariany

El Consell de Govern del passat divendres va aprovar la instal·lació de quatre instal·lacions fotovoltaiques a diferents basses de regants de Mallorca. Una d’elles i com ja s’havia anunciat en la legislatura passada serà la d’Ariany.

Així, el Govern ja ha autoritzat a l’Institut Balear de l’Energia (IBE), a proposta de la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, una inversió de 7.549.451,16 euros per dur a terme el contracte d’execució de quatre instal·lacions fotovoltaiques flotants sobre basses de reg a Mallorca.

L’empresa pública d’energia preveu iniciar l’expedient de licitació d’aquestes obres per mitjà d’un contracte dividit en quatre lots, que permetran la instal·lació de fotovoltaiques flotants a Capdepera (1.400 kWn), a Santa Maria del Camí (700 kWn), a Consell (700 kWn) i a Ariany (725 KWn).

Aquests projectes permetran reduir les emissions de gasos defecte hivernacle i de contaminants atmosfèrics de les centrals tèrmiques, per mitjà d’una penetració d’energies renovables en el mix energètic de les Illes Balears, la qual cosa permet desplaçar la producció d’electricitat de fonts contaminants.

Així mateix, aquesta modalitat d’instal·lacions redueix la pressió sobre el sòl rústic pel que fa a la introducció de renovables, alhora que contribueix a la conservació i al manteniment com a bé paisatgístic, cultural i d’interès turístic.

L’impuls d’aquest nou nínxol de treball qualificat, sostenible i de qualitat a les Illes Balears no vinculat al sector turístic contribueix a la diversificació de l’economia i, concretament, a la democratització més gran del sector energètic.

Back To Top