Skip to content
ActualitatLlubi

El Campionat del món de collir tàperes reuneix generacions de llubiners i llubineres que volen salvar la tradició

Llubí va celebrar la setena edició del seu Campionat del món de collir tàperes a la finca de ses Coves del municipi del Pla de Mallorca. Aquesta festa competitiva del seu producte estrella i més representatiu va aconseguir reunir un bon grapat de llubiners i llubineres de totes les edats que volen mantenir ben viva aquesta tradició.

Aquest campionat va molt més enllà d’un campionat oficial i esdevé una trobada per collir tàperes de manera més animada i a la vegada també serveix per mostrar i ensenyar als més petits com és aquest procés.

Així, la festa de collir tàperes vol ser una cita familiar on entre grans i petits passen un horabaixa entretingut. Tot i que com en tota competició el més important és participar també volem posar en relleu la classificació oficial del campionat els guanyadors del qual en les diferents categories foren: Joan Ramis Ramis (adult), Joan Perelló Perelló (infantil), Claudia Lafitte (la més petita), Joan Perelló Perelló (2009-2013) i Pere Joan Capó Dalmau (2013-2016).

Entre altres iniciatives, a banda d’aquest campionat l’Ajuntament de Llubí promociona la tàpera en la festa “Llubí va de TÀPerES” on es demostra la riquesa gastronòmica de bars i restaurants del municipi que ofereixen les seves millors elaboracions sempre amb la presència del fruit estrella.

Back To Top