Skip to content
ActualitatDestacatVilafranca

Skandala, una mostra d’admiració per na Cati “Tifes”

Na Cati Sastre “Tifes” és un exemple de vida. De ganes de viure. I per això, l’espectacle musicoteatral Skandala: vol dir te quiero que s’ha pogut veure aquest divendres a Vilafranca ha estat un homenatge en tota regla per a ella. I és que el camí que ha recorregut des del març del 2023 fins ara no ha estat fàcil. Li varen detectar una leucèmia en fase inicial, per la qual cosa es va sotmetre a quimioteràpia. Però a la segona tanda del tractament li varen haver d’induir en coma, va patir una sèpsia i va tenir necrosis. Per això a l’octubre de l’any passat li varen haver d’amputar els canells i les mans, també les cames a partir de quatre dits per davall del genoll.

I davant aquest trasbals, va adoptar una actitud optimista. Vital. “Es va aferrar a la vida de tal manera que representa Skandala més que ningú”, assegura el director de l’espectacle Mateu Jaume. Explica que “durant el procés ella és la que ha donat fortalesa als que tenia a devora i ens deia que no havíem d’estar malament perquè ella està viva i això és el que hem traslladat damunt l’escenari”.I ho han fet amb l’ajuda de totes les persones que són importants per na Cati. Persones que no solen actuar en aquest espectacle i divendres ho han fet, com són sa mare, la seva sogra, les cunyades, les nebodes i tot el seu nucli familiar. També el personal sanitari que va estar amb ella quan estava ingressada a l’UCI, els seus excompanys de feina de Cala Millor i les persones que no hi varen poder ser, varen enviar àudios.

Però atenció, que va ser una sorpresa immensa per a ella. No sabia res del que passaria aquella nit a Vilafranca. Tot va començar quan va arribar al parc Josep Maria Llompart. En aquell moment es varen apagar els llums i va sonar Destino o casualidad de Melendi. I a partir d’aquí, actuació rere actuació. Del musical, Jaume en destaca dos moments clau. Un, la intervenció dels metges i infermers. L’altre, les actuacions que ha fet en Sebastià tot sol. És el fill de na Cati, té 18 anys i fa dansa contemporània. Una d’aquestes ha estat Bohemian Rapsody de Queen. De fet, ell ha tingut un paper important a l’hora de muntar l’espectacle. “L’excusa real de fer això és que en Sebastià hagi estat entretingut”, explica Jaume.

El color verd i les cançons han estat el més representatiu i personal. El color que representa a na Cati és el verd i, com no podia ser d’altra manera, Skandala s’hi va tenyir.

20 ANYS DE MUSICALS A VILAFRANCA

A part de tot això, enguany s’han celebrat els 20 anys d’actuacions teatre musicals dirigides per Mateu Jaume a Vilafranca per les festes de la Beata i hi han participat més de 80 persones. Tot ha estat “emoció”, assegura. Per això, entre dedicatòries a na Cati, s’ha fet un parèntesi per recordar com ha estat el viatge durant les dues dècades que s’han fet aquests musicals. Entre altres coses, s’han recuperat les actuacions més representatives, com pot ser aquella coreografia de Jesucristo Superstar amb els primers actors i actrius que ho feren.

Però la manera de fer ha canviat molt. Els que munten aquests espectacles han evolucionat i ara ho enfoquen de manera diferent. “Quan teníem 20 anys ho volíem fer molt bé perquè anàvem a Madrid, vèiem els musicals d’allà i pensàvem que aquí érem iguals, però no ho érem, ara anam a més a passar gust”, afirma Jaume.

Back To Top