Skip to content
ActualitatDestacatLlubi

Compte enrere per a la rehabilitació de Ca ses Monges de Llubí

La UTE guanyadora formada per Arnau Sastre, Cecília Rodríguez i Bartomeu Mateu amb la batlessa de Llubí, Magdalena Perelló.

Sense massa preses però sense pausa. La UTE Mateu, Vielba, Sastre, guanyadora del concurs d’idees per a la rehabilitació integral de l’edifici de Ca ses Monges de Llubí i la seva reconversió en centre de dia, biblioteca i espai per als joves, ja fa feina en la redacció del projecte executiu que en principi estarà enllestit per al mes de febrer de 2025. A partir d’aquí, l’Ajuntament de Llubí podrà optar a les línies de subvencions per a poder escometre un projecte el cost del qual rondarà els 2,8 milions d’euros.

El pati de Ca ses Monges va acollir ahir l‘acte de lliurament de premis al qual assistiren els arquitectes de la UTE guanyadora amb el projecte Auca: Bartomeu Mateu, Cecília Rodríguez i Arnau Sastre. També hi foren presentes els representants d’altres propostes finalistes del concurs en el qual s’hi presentaren fins a 40 projectes.

La batlessa de Llubí, Magdalena Perelló, dona l’enhorabona als guanyadors i a la resta d’aspirants tot destacant la qualitat dels diferents projectes presentats en el concurs d’idees. La batlessa explicà a aquest digital que “en principi tendrem el projecte pel mes de febrer de l’any que ve i a partir d’aquí començarem a cercar finançament“. En aquest sentit, apuntà a una línia d’ajudes de fons europeus que va sortir per enguany per a la rehabilitació d’edificis amb caràcter per a usos socials que s’adaptaria perfectament als objectius de l’Ajuntament de Llubí amb Ca ses Monges: “Si torna a sortir aquesta ajuda hi optarem i si no es convoca inclourem el projecte en el Pla d’Obres i Serveis de 2026”, informà Perelló.

Cal recordar en principi i sempre segons la disponibilitat de finançament extern, està previst que el projecte s’executi en fases i es començaria pel centre de dia per a persones majors “per donar resposta a les necessitats que té el municipi”. En fases posteriors, es faria el Casal de Joves i la biblioteca. Es destaca que “els diferents espais s’han de poder utilitzar un cop hagin acabat cada una de les fases de l’obra”.

UNA PROPOSTA TRANQUIL·LA I RESPECTUOSA

Del projecte guanyador el jurat en destacà “la proposta tranquil·la i respectuosa amb l’edificació existent, gairebé com un treball d’acupuntura des d’un punt de vista formal i compositiu, però amb certa decisió pel que fa als aspectes estructurals i constructius, amb una reflexió que denota coneixement de l’estat actual de l’edificació existent”.

Back To Top