Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

El Pla d’Obres i Serveis del Consell invertirà 13 milions enguany i l’any vinent

costitx
L'Ajuntament de Costitx adquirirà una parcel·la entre l'escola i el poliesportiu.

El Consell de Mallorca ja ha donat a conèixer les inversions que podran realitzar els pobles amb les ajudes del Pla d’Obres i Serveis (POS) d’aquest any i l’any vinent. Els 14 municipis del Pla rebran un total de 13 milions d’euros per a executar els projectes que han presentat.

El sistema d’adjudicació de les subvencions fa que els municipis més petits puguin rebre una quantitat més alta de doblers. Així, la majoria de pobles del Pla han rebut la xifra més elevada de la subvenció amb un total de 960.000 euros. Els 12 municipis que rebran aquesta quantia són els d’Ariany, Costitx, Lloret, Llubí, Maria de la Salut, Montuïri, Petra, Sant Joan, Santa Eugènia, Sencelles, Sineu i Vilafranca. Només els dos municipis més grans del Pla, de més de 5.000 habitants, Porreres i Algaida rebran una quantitat inferior de doblers, 700.000 euros cada un.

Entre els projectes presentats hi ha diferents propostes com puguin ser el canvi de gespa de camps de futbol, reformes de carrers, realització de pluvials, compra de vehicles, d’immobles, de terrenys, l’adquisició d’una escultura o una bio trituradora per posar dos exemples oposats.

Però també amb els doblers del Consell de Mallorca i el POS, la majoria d’Ajuntaments rebran una ajuda per a poder pagar els honoraris de la redacció de projectes. Aquesta fou, fa uns anys, una de les reivindicacions dels batles que veien com no podien accedir a aquestes ajudes per la manca de projectes redactats, ja que el personal dels ajuntaments no pot abastir les redaccions d’alguns d’aquests projectes.

En total a l’illa de Mallorca els ajuntaments presentaren fins a 473 sol·licituds. Això suposa una inversió de 39,7 milions d’euros en els exercicis 2024 i 2025, amb l’objectiu d’impulsar l’economia local. A aquestes ajudes en alguns casos els ajuntaments encara han d’aportar una quantitat econòmica per a poder dur a terme els projectes.

En la convocatòria d’aquest any s’ha duplicat el nombre d’actuacions que podien incloure en la subvenció per cada ajuntament. Així podien demanar fins a 10 projectes en total. El període de les actuacions subvencionables ha permès incloure despeses derivades de projectes que ja s’hagin iniciat a partir del primer de gener de 2024 i fins al 31 de maig de 2026, sense perjudici de les possibilitats d’ampliacions de termini que es poden concedir als ajuntaments per garantir que puguin acabar les obres quan es trobin amb dificultats que en retardin l’execució.

Back To Top