Skip to content
ActualitatDestacatSant Joan

Inversió de 276.000 € en millores energètiques en edificis públics de Sant Joan

son juny

El CEIP Son Juny i l’edifici de la tercera edat de Sant Joan reben una inversió que suma un total de 276.000 € en millores energètiques.

D’una banda, la Conselleria d’Educació i Universitats a través de l’Ibisec, du a terme el canvi de tota la instal·lació elèctrica de l’edifici de Primària del CEIP Son Juny en una inversió que suma un total de 136.000 €.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Sant Joan, Catalina Perelló, ha explicat que aquesta intervenció en la millora de l’electrificació del col·legi públic “és de primera necessitat”.

Apunta que el sistema havia quedat obsolet i que amb aquesta inversió s’assoliran les necessitats del centre en matèria energètica. “La instal·lació i els endolls havien quedat obsolets i patíem talls de llum i hi havia manca de potència i ara això quedarà solucionat”, ha explicat la regidora.

“És una millora que du a terme l’Ibisec i per part nostre el que vàrem fer amb la brigada és buidar l’edifici perquè l’empresa adjudicatària pugui dur a terme les tasques”, explica. En aquest sentit, afegeix que “en haver canviat tot el sistema elèctric deixaran tot l’interior de l’edifici pintat de bell nou i per part de l’Ajuntament anirem a fer neteja i a tornar a muntar les aules perquè el curs pugui començar amb normalitat dia 10 de setembre“. Afegeix que “esperem que es compleixin els termes prevists i que les tasques acabin a finals d’agost”.

PENDENT LA CUINA DEL CEIP

Pel que fa a Son Juny, el centre està pendent de la nova cuina. En aquest sentit, cal recordar la Conselleria d’Educació l’havia de fer l’estiu passat. Posteriorment, anuncià que ho faria per les vacances de Nadal, però no va ser així. “Ens han dit que ho tenen en compte i que està previst fer-ho pròximament”, afirma Perelló.

Pel que fa a millores en el centre, cal recordar que el passat mes de març s’instal·là la nova caldera després de les reivindicacions de 50 famílies que reclamaren calefacció pels infants. Perelló explica que el vinent mes de setembre es posarà en funcionament per tal d’afrontar el curs escolar.

EDIFICI DE LA TERCERA EDAT

Per altre costat, l’Ajuntament de Sant Joan ha tret a licitació per un total de 140.766,79 € per a la millora de l’envoltant i de l’eficiència energètica de l’edifici de la tercera edat de Sant Joan en la convocatòria de subvencions per a dur a terme actuacions del Pla d’Accions per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) per a la millora de l’eficiència energètica en edificis municipals.

L’edifici està ubicat en el carrer Ramon Llull i Ecònom Mas i serà objecte del canvi de vidrieres per a garantir i millorar l’aïllament de l’edifici. A més, el projecte inclou també la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

La regidora de Gent Gran, Margalida Bauzà, ha explicat que “és un projecte posat en marxa la passada legislatura i quan arribà el nou equip de govern trobarem que no s’havia posat en marxa, però tenia la subvenció concedida. Nosaltres demanàrem una pròrroga que ens han concedit i esperem que es pugui dur a terme. Els tràmits per part nostra estan fets i ara manca que es presentin les empreses interessades a executar el projecte”.

L’objectiu “és que l’edifici quedi ben aïllat i que s’hi pugui posar calefacció a l’hivern i, si cal, aire condicionat quan fa calor i que no es perdi tot perquè l’edifici no està ben segellat com passa ara”.

Back To Top