Skip to content
ActualitatFires i FestesLloret de Vistalegre

Sant Domingo a Lloret, on “totes les associacions sumen per les festes”

Les festes de Sant Domingo de Lloret són un d’aquells moments en què l’espai temps es retura per fer poble. Sant Domingo a Lloret és associacionisme. Així ho asseguren el batle de la vila, Sebastià Amengual i la regidora de Festes, Catalina Maria Vanrell, “per les festes totes les associacions sumen” i d’això se’n beneficia el poble de Lloret.

Lloret, l’Ajuntament, ha preparat un programa de festes on hi ha cabuda d’activitats per a totes les edats. El sopar a la fresca i el pregó a càrrec de la família Jordà Ferrer, coneguts arreu de Mallorca per l’empresa de pirotècnia que tenen serveixen per donar el sus a les festes.

Entre les novetats d’aquest any hi ha l’escenificació de l’obra teatral Cadascú a ca seva!, una obra escrita als anys vuitanta per Toni oliver i que dirigirà amb actors lloritans després de posar en marxa aquest mateix any un taller de teatre amb la finalitat d’aconseguir una companyia estable al municipi. Això serà el diumenge 4 d’agost.

L’altra novetat serà que per primera vegada els dimonis sortiran tres vegades durant les festes de Lloret així com la incorporació d’una colla de dimonis petits.

Amengual i Vanrell, assenyalen sobretot, destaquen i agraeixen la participació de les entitats que fan que les festes siguin un espai de retrobament i de gaudi de tots plegats.

La trobada de gegants i el ball de bot tendran el seu espai aquest dissabte dia 3. Diumenge, per segon any se celebrarà la batalla i competició entre Son Abaix i Son Adalt, una festa que aquest any, per la manca d’aigua s’ha substituït per una festa holi.

Gimcames, la nit de tapes o altres activitats seran les propostes que serviran als lloritans per arribar al dimecres dia 7, nit de la revetla. la sortida dels dimonis, el concert de la Banda de Música de Montuïri, les rodelles, una altra vegada amb els dimonis Dainats de l’Infern, o l’espectacularitat del gran castell de focs artificials a càrrec dels pregoners d’aquest any.

Dia 8 d’agost, festivitat de Sant Domingo, hi haurà les activitats tradicionals com els jocs populars i la missa solemne. El vespre, el final de festa serà amb la música de la Banda de Petra i una revetla amb les millors cançons dels anys 50 i 60 del segle passat.

Back To Top