Skip to content
AlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

El Govern anuncia tres nous centres i millores educatives a dotze pobles del Pla

Després d’un any de visites als municipis de les Illes Balears, la Conselleria d’Educació i Universitats ha fet públic el Pla d’Infraestructures Educatives que ha previst executar en els pròxims 10 anys. El document inclou nous centres, ampliacions dels existents i altres millores a dotze dels catorze municipis del Pla de Mallorca. Només Ariany i Maria de la Salut que tenen edificis relativament nous no estan mencionats en el llistat de pobles que necessiten inversions.

Aquest pla d’infraestructures és a 10 anys vista i el document posa termini d’execució aproximada als diferents projectes. D’aquesta manera, les iniciatives es faran a curt, mitjà o llarg termini.

A la comarca del Pla, pel que fa a educació secundària, destaca la construcció del nou IES de Vilafranca a curt termini i el d’Algaida a mitjà. També es preveu l’ampliació de l’institut de Sineu a curt termini. L’ampliació de l’IES Porreres també està inclosa en el document i està prevista a llarg termini. Quant a Educació Primària, cal destacar la construcció del nou CEIP de Llubí previst a mitjà termini.

El document ha estat presentat per la presidenta del Govern de les Illes Balears, Marga Prohens qui ha destacat que l’objectiu d’aquestes inversions és millorar la qualitat educativa de les Illes Balears. “Volem consensuar aquest Pla amb tots els grups polítics, a fi que tengui continuïtat en el temps, perquè començarem ara amb el peu a l’accelerador, però l’execució serà una cursa de fons de 10 anys·”, ha dit.

Per la seva banda, el conseller Antoni Vera ha apuntat que es tracta “d’un document que volem consensuar amb tota la comunitat educativa i amb els partits polítics per tal que tengui continuïtat”. Vera també ha indicat que el Pla d’Infraestructures s’ha redactat per donar resposta a les necessitats educatives i per crear places escolars allà on són necessàries, ja sigui mitjançant la construcció de nous centres o mitjançant l’ampliació dels centres existents.

PROJECTES AL PLA DE MALLORCA

ALGAIDA:

NOU IES ALGAIDA: Construcció a mitjà termini.

CEIP PARE BARTOMEU POU: Ampliació tres aules d’Educació Infantil a curt termeni. A llarg termini, reforma de la part antiga.

COSTITX:

CEIP NADAL CAMPANER ARROM: Obres de consolidació i millora de les instal·lacions. Mitjà termini.

LLORET:

CEIP ANTÒNIA ALZINA: Ampliació de places. Mitjà termini.

LLUBÍ:

CEIP Duran Estrany. Nou centre a mitjà termini.

MONTUÏRI:

CEIP JOAN MAS I VERD: Reforma integral edificis infantil i primària i construcció d’un gimnàs. Curt termini.

PETRA:

CEIP JUNÍPER SERRA: Ampliació de Places. Inclourà aules 0-3 a l’edifici d’infantil per fer un 0-6. Mitjà termini. A Curt termini posar en funcionament la cuina. A llarg termini, reforma integral del centre.

PORRERES:

IES PORRERES: Ampliació d’aules per a batxillerat. A llarg termini.

SANT JOAN:

CEIP SON JUNY: Ampliació de places, a llarg termini. Reformar la cuina i arreglar la caldera de l’edifici d’EI a curt termini.

SANTA EUGÈNIA:

CEIP MESTRE GUILLEMET: Consolidació i millora de l’edifici a mitjà termini.

SENCELLES:

CEIP CAN BRIL: Intervencions de millora de l’edifici. A llarg termini.

SINEU:

IES SINEU: Ampliació de places a curt termini.

CEIP RODAMILANS: Reformar la cuina i el menjador, a curt termini.

VILAFRANCA:

NOU IES: Construcció a curt termini.

CEIP ES CREMAT: Obres de millora a mitjà termini.

CEPA VILAFRANCA DE BONANY: Obres de millora a mitjà termini.

Back To Top