Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Les reserves hídriques cauen al 46 % i el Govern demana “vigilància estricta”

Les reserves hídriques de la comarca del Pla de Mallorca han caigut fins al 46% durant el mes de juliol, un descens de 4 punts percentuals respecte al mes anterior i 9 punts percentuals per sota del mateix període de l’any passat, quan les reserves es trobaven al 55%. Segons ha informat la Conselleria del Mar i del Cicle de l’Aigua, la comarca segueix la mateixa situació que la resta de les Illes Balears, un panorama que “requereix una vigilància estricta i una gestió rigorosa dels recursos hídrics”.

Pel que fa a l’evolució de l’índex, les Unitats de Demanda (UD) han registrat una disminució en les seves reserves: Artà, Manacor-Felanitx, Migjorn, es Pla, Palma-Alcúdia, Tramuntana Nord, Tramuntana Sud, Menorca i Eivissa. La situació general de la demarcació és de 0,365, una xifra inferior a la de l’any passat (0,546) i a la de fa dos anys (0,459).

En termes de percentatges de reserves per illa, Mallorca ha baixat del 50% al 47%, Menorca del 50% al 44% i Eivissa del 35% al 32%. La situació global de les Balears és inferior a la de fa un any, quan les reserves estaven al 55%.

Les previsions indiquen que, considerant la situació actual, l’època de l’any i les precipitacions del mes de juliol, és previsible que durant el mes d’agost les reserves continuïn disminuint en l’àmbit de les Balears. 

Cal recordar que aquest estiu els municipis del Pla de Mallorca han hagut de prendre mesures dràstiques davant el consum desmesurat sobretot després de les pluges de terra roja. De fet, la majoria de municipis varen limitar el consum d’aigua. A més, de cara a 2025 la Mancomunitat Pla ha anunciat que modificarà la taxa d’aigua i “castigarà” als habitatges que facin un ús abusiu d’aigua més enllà de les tarifes progressives que aplica actualment.

Back To Top