Skip to content
ActualitatAlgaidaDestacat

L’Ajuntament d’Algaida crearà una ruta urbana permanent de dones pioneres

Margalida Sureda Caba. (Argentina, 1925 – Algaida, 2008). Primera professora d’autoescola de Mallorca.

Les dones pioneres d’Algaida tendran una ruta urbana informativa en el municipi. Serà una passa més de la regidoria d’Igualtat que l’impulsa “amb l’objectiu de donar visibilitat a les dones del municipi que han destacat per la seva trajectòria de vida”.

Així, als habitatges, lloc de naixement, de feina o indrets relacionats amb la trajectòria vital de les dones destacades, l’Ajuntament d’Algaida hi col·locarà uns panells informatius on es detallarà una explicació general de la iniciativa de “Pioneres. Dones d’Algaida, Pina i Randa”. S’hi inclourà la informació i història de la dona en concret, una fotografia o material gràfic de què es disposi i un plànol de situació. A més, també hi apareixerà un codi QR que enllaçarà a la web on s’explicarà el projecte.

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Algaida, Jerònia Miralles, explica que “la idea és senyalitzar alguns punts de dins el poble com ara una casa que sigui significativa per aquella dona i hi posarem un panell amb un material que pugui estar a l’exterior i no es faci malbé i explicarem la història d’aquella dona”. Miralles informa que “això ho volem fer visible per les jornades d’estudis locals pel mes de novembre i ara localitzarem els sis punts i farem la ruta de les sis dones del calendari municipal d’enguany”.

En aquest sentit, cal recordar que el calendari de 2024 du per títol “Pioneres. Dones d’Algaida, Pina i Randa“. El de l’any vinent, 2025, serà la segona part d’aquesta iniciativa, i per això l’Ajuntament d’Algaida ha obert la porta a la participació ciutadana i demana col·laboració “per recollir més noms de dona”. Les dones que apareguin en aquest nou calendari seran posteriorment incloses en la ruta urbana.

D’aquesta maneta, recull propostes amb el requisit que han de ser dones que ja hagin finat a Algaida, Pina i Randa. Les persones que vulguin fer alguna aportació han d’indicar nom, llinatges i any de naixement si se sap i afegir una breu explicació. Aquesta informació s’ha d’enviar per correu electrònic (biblioteca@ajalgaida.net) o per whatsapp (601 981 990).

Mostra esborrany d’un dels panells
Back To Top