Skip to content
ActualitatPorreres

Mor Bel Roig Sitjar, donada de Monti-sion durant 45 anys

Ahir dijous va morir a 70 anys Isabel Roig Sitjar, na Bel de Monti-sion, que fou donada del santuari porrerenc durant 45 anys juntament amb el seu home Joan Mestre Martorell. Hi pujaren l’any 1973 quan na Bel tenia 19 anys i en Joan 27. S’acabaven de casar expressament per poder posar-se al capdavant del santuari. Allà varen criar la seva filla Miquela i el seu fill Joan i tingueren cura del Santuari fins a 2019.

Na Bel es convertí en una dona referent per a tots els porrerencs i porrerenques i també per a gent i personalitats del Pla de Mallorca i altres comarques de l’illa. Tant era per una pujada ocasional, en el dia a dia, o per a celebrar unes noces, bateig, una primera comunió o els Quintos, tothom es posava a les mans de na Bel i en Joan per a celebrar els seus dies més importants. Na Bel tenia bona mà als fogons especialment en plats típics de la cuina tradicional els quals li comanaven fins i tot després de deixar les tasques al Santuari.

Na Bel i en Joan varen rebre diferents reconeixements i homenatges per la seva tasca al capdavant de Monti-sion. Especialment emotiva fou la festa d’acomiadament que celebraren el 2019.

Precisament el dia 9 d’agost de 2021 na Bel i en Joan foren els encarregats de fer el pregó de les Festes de Sant Roc que comencen avui.

La vetlla tendrà lloc divendres dia 9 d’agost de 16.00 a 18.00 hores al Cementiri Municipal de Porreres. El funeral serà a les 20.00 hores a l’Església Parroquial.

Festa d’acomiadament l’any 2019.

Back To Top