Skip to content
ActualitatSineu

El Govern protegirà i vigilarà la Festa d’es Much de Sineu amb un centre de telecomunicacions per emergències

La consellera de Presidència i Administracions Públiques, Antònia Estarellas, i el gerent de l’Agència Balear de Digitalització, Ciberseguretat i Telecomunicacions (IB Digital), Miquel Cardona, han presentat aquest divendres a la Plaça del Mercat de Sineu l’innovador centre de telecomunicacions transportable, que estarà present el pròxim dilluns en aquest municipi, amb motiu de la Festa del Much. A la presentació també han assistit el batle de Sineu, Tomeu Mulet, i el president de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears, Jaume Ferriol.

“El centre de telecomunicacions transportable és una solució innovadora que marca un avenç significatiu en la infraestructura de comunicacions de les Illes Balears. Dissenyat per ser desplegat ràpidament, aquest centre ofereix una cobertura excepcional en àrees remotes i durant esdeveniments de gran magnitud com la Festa del Much. Aquesta capacitat de desplegament ràpid permet una millora substancial en la gestió i coordinació d’operacions d’emergència, especialment en zones amb infraestructura limitada o inexistent”, ha destacat el gerent d’IB Digital.

El centre de telecomunicacions transportable inclou una estació de la xarxa TetraIB, que és la plataforma de comunicacions digitals avançades que facilita la coordinació eficaç entre els serveis de seguretat i emergències i altres organismes públics de les Illes Balears. Actualment, la xarxa compta amb 59 estacions base en funcionament i té plans per instal·lar-ne 40 més en els propers quatre anys, assolint una cobertura futura del 90% del territori balear. L’estació transportable contribuirà a millorar notablement la cobertura de la xarxa en situacions d’emergència, arribant a gairebé qualsevol indret de les Illes Balears.

Els principals usuaris d’aquesta xarxa inclouen els cossos d’Emergències, IBANAT, SAMU, Bombers de Mallorca i la Policia Local.

Així, aquesta estació permet obtenir una coordinació eficaç, accedir a les dades en temps real per optimitzar la presa de decisions i geolocalitzar els dispositius per gestionar eficientment els recursos en situacions d’emergència.

IB Digital afegirà aquest estiu aquestes estacions transportables, que es financen a través del factor d’insularitat, a Eivissa i Menorca, amb una tercera prevista per a Formentera a mitjan 2025. A més, IB Digital proporciona un suport addicional en situacions d’emergència amb el préstec de terminals portàtils TetraIB.

El nou centre de telecomunicacions transportable estarà disponible per a tots els cossos de seguretat que la sol·licitin.

“Comptar amb aquests sistemes moderns de telecomunicacions és una gran ajuda perquè són capaços d’arribar a qualsevol indret sense que es perdi la connexió directa entre els cossos d’emergències com ara la Policia Local o els voluntaris de Protecció Civil dels municipis, i també amb els ciutadans. Això fa que millori la gestió de les emergències i que els ciutadans estiguin i se sentin més segurs i protegits”, ha afirmat la consellera de Presidència i Administracions Públiques.

Back To Top