Skip to content
ActualitatSencelles

Projectat un parc fotovoltaic de 210.000 metres a ses Planes de Sencelles

Una empresa amb seu a Alacant ha presentat un projecte que es troba a exposició pública per a la instal·lació d’un parc fotovoltaic de 210.000 metres quadrats a la zona de ses Planes concretament en el polígon 13 parcel·la 13 del municipi.

El projecte, presentat per l’empresa Sun Hive S.L. s’exposa al públic per a la presentació d’al·legacions. A l’esmentada superfície proposa instal·lar 33.600 panells.

En la memòria del projecte, l’empresa diu que el projecte “només” ocuparà 22 de les 86 hectàrees de la finca dedicada a l’explotació agrícola. També especifica que l’ús de les terres és “per llaurar, vinya, fruiters i hort són en règim de regadiu”.

Concretament, la superfície amb un ús de terres per cereals és de 105.910 m². Els fruiters són a 1.247 m², “es tracta d’un petit recinte en el qual hi ha diverses espècies de fruiters”. A la superfície amb un ús d’hort, “també de petita magnitud 484 m², es practica el cultiu de verdures i hortalisses de temporada” Finalment, en el cultiu de vinya, hi ha 9.464 m², par a vinificació.

A més, argumenta que “en aquest recinte no existeix cap mena de cultiu agrícola, solament producció d’herbes espontànies amb presència d’espècies arbòries” i aporta la imatge superior. Les al·legacions es poden presentar fins dia 23 de setembre.

Hem de recordar que fa uns mesos ja va sortir a la llum un altre gran projecte de parc fotovoltaic a la finca de Son Santandreu de Petra. Allà el projecte és de 52 hectàrees. Aquesta ubicació és molt propera a Vilafranca de Bonany, un municipi on el seu Ajuntament ha aprovat per ple que no vol més grans parcs fotovoltaics dins el sòl rústic del municipi.

Back To Top