Skip to content
Mansiula

La Mansiula (XXII)

FREGAR EL CADAFAL

La batlessa de Montuïri, Paula Amengual, no ho dubtà gens, minuts abans de ballar els Cossiers damunt el cadafal de la plaça agafà la fregona i pujà a eixugar l’entarimat. A Amengual la seguiren algunes de les regidores de la Sala que també s’arromangaren per eixugar les posts i evitar així que els dansadors patinessin. A més d’això molts de montuïrers agraïren la tasca de l’equip de govern i de la batlessa en particular per haver aconseguit que la direcció general d’Emergències els donàs permís per, almenys, poder fer la festa entorn de la plaça Major. D’aquesta manera es va poder perpetuar la vella tradició de les danses.

SENSE CAMISETA

La moda de circular sense camiseta pel mig del carrer sembla haver arribat al Pla de Mallorca. L’altre dia de pagès es va poder veure a dos homes, estrangers ells, que caminaven per un poble sense camisa. Fins ara ho havíem vist o sentit a dir en els pobles de vorera de mar o, en alguna ocasió a Ciutat. Sense camiseta i amb la motxilla posada van fer una bona volta pel centre del nucli. I això que era un dia d’aquests que ja havia refrescat!

LA DANA

El passat 15 d’agost, dia de la Mare de Déu, el pas de la Dana va deixar uns bons ruixats pels pobles del Pla de Mallorca. Els nuclis més afectats per l’aigua foren els de Maria, Ariany, Petra i Vilafranca, principalment. TotPla en va fer un bon seguiment a les xarxes socials i ens arribaren peticions de diferents mitjans de comunicació com ara TVE, laSexta o Antena3 per compartir les imatges. Així mateix, l’horabaixa fou IB3 qui ens demanà imatges dels balls dels Cossiers de Montuïri. Haurem d’ampliar el negoci i fer TotPlaTV!

NUCLIS URBANS QUE SÓN COLOMERS

Aquests darrers aiguats han evidenciat que molts nuclis urbans dels pobles del Pla de Mallorca són autèntics colomers. Només basta mirar les baixants de les canals de recollida d’aigua als carrers per constatar-ho. La merda de colom s’hi acumulava. De fet, molts ciutadans ja han renunciat a recollir l’aigua que tradicionalment feien anar a la cisterna i l’aljub per a beure aigua bona tot l’any o fins i tot poder connectar-la a la xarxa de la casa arribat el cas de manca de subministrament públic. En temps de manca de pluja aquesta pràctica s’hauria de promocionar. Abans una pluja o dues a l’octubre o novembre ja bastava per fer net, però ara entre que plou poc, la terra roja i la plaga de coloms, la cosa està complicada. La situació és difícil de controlar, però la primera passa per ventura seria obligar als particulars que tenen colomers als seus sostres oberts a tancar-los i eliminar-los.

QUI EN SAP MÉS DE PORRERES…?

L’Agrupació Cultural de Porreres va organitzar un any més el “Gran concurs qui en sap més de Porreres i fronteres enllà?”. És una de les múltiples activitats que du a terme l’associació amb motiu de les Festes de Sant Roc. Enguany, aquest digital fou protagonista d’una de les preguntes que deia “Com s’anomena el diari digital amb seu a Porreres?”. A banda del nom d’aquesta capçalera, les opcions de respostes proposades a la pregunta eren “Tot és molt”, “Es Pla” i “Tot anirà bé”. Donaren la resposta adequada 10 dels 11 grups participants. L’enhorabona a totes les persones que jugaren en el concurs. Adjuntam les imatges dels dos equips guanyadors de cada una de les dues rondes.

Back To Top