Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesVilafranca

Oberta la caça de les guàtleres, una modalitat molt estesa al Pla

guàtlera

Aquest matí s’han sentit alguns trets d’escopeta, això era indicatiu de l’obertura de la mitja veda. Això suposa que des d’avui està permesa la caça de la guàtlera i el tudó. Respecte a la llebre, únicament es pot caçar amb les modalitats tradicionals de ca llebrer i falconeria i es limita el nombre de captures a dos exemplars per caçador i dia. No obstant això, es permet la caça de llebre amb escopeta durant dos dies de la temporada (els dies 18 i 25 d’agost), amb una captura màxima d’una llebre per caçador i dia, mentre que la tórtora salvatge i la tórtora turca no es podran caçar aquesta temporada.

Com a mesura excepcional, enguany el Consell de Mallorca ha declarat una emergència cinegètica temporal que permet regular les poblacions de tudons i coloms pels danys i riscos que han provocat aquestes espècies a l’illa, que causen perjudicis econòmics greus en els sectors agrícoles i ramaders de l’illa i en nuclis de poblacions.

Amb l’obertura de la mitja veda conclou l’emergència cinegètica que afecta el tudó, mentre que continua vigent la regulació de les poblacions de colom fins a dia primer de setembre, data en què es permetrà la seva caça en règim general. 

Aquest nou període de caça se suma a l’obertura de la veda del conill amb cans i/o escopeta que va començar el 15 d’agost. Els dies hàbils de caça durant la mitja veda amb escopeta i/o cans són els dijous i diumenges (vedats) i dijous (terrenys lliures); amb falconeria, els dilluns, dimecres, divendres, dissabtes i diumenges (vedats) i els dimecres, divendres, dissabtes i diumenges (terrenys lliures) i, amb cans llebrers, els dimarts, dijous, dissabtes i diumenges (vedats).

ESTUDI

La guàtlera és un exemplar molt habitual del Pla de Mallorca, és per això que ha estat objecte d’estudi per part del Servei de Caça del Consell de Mallorca. A l’octubre de l’any passat finalitzà un programa de seguiment. En el qual s’assenyalava un increment d’aquesta au el darrer any. L’estudi s’inicià el 2016.

Back To Top