Skip to content
ActualitatDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutSineu

L’Ajuntament de Sineu facilita la presentació d’al·legacions contra la macrogranja de gallines

L’Ajuntament de Sineu ha posat a disposició dels veïns del municipi un model d’al·legacions per a presentar i fer força contra la possible construcció d’una macrogranja per a 750.000 gallines a la finca de Son Venrell.

La sol·licitud per construir aquesta gran granja de gallines ponedores al costat del nucli urbà ha fet moure i remoure tot Sineu, per dir no a aquest projecte. A Sineu s’hi ha sumat Maria de la Salut i també ho faran els ajuntaments de Llubí i Lloret, ja que tot indica que les olors de la macrogranja també podrien arribar als nuclis d’aquests municipis.

Avui, 26 d’agost i demà dia 27 entre les 16 i les 18 hores totes aquelles persones interessades podran signar les al·legacions particulars amb el model que ha presentat l’Ajuntament. Un document on s’assenyala que:

1. El projecte en qüestió no analitza ni desenvolupa com afectarà la qualitat de l’aire la granja intensiva de gallines i, per tant, vistes les evidències amb altres granges similars de l’Illa, es preveuen molèsties tant per olors, com per gasos i pols en suspensió a tots els veïns en un radi de més de 3,5 km de la ubicació del projecte, afectant directament dos nuclis urbans, Sineu i Maria de la Salut.
2. El projecte no estudia com afectarà la disponibilitat d’aigua a tota la conca hidrogràfica sobre la qual es pretén implantar la granja intensiva, podent produir desproveïment per a la població.
3. El projecte en qüestió no contempla les següents implicacions mediambientals, sent les principals les que s’indiquen a continuació:
a. Gestió de soroll
b. Emergència ambiental i de salubritat
c. Manteniment estructural dels sistemes d’emmagatzematge de fems i afecció a les parcel·les confrontants.
d. Detall dels sistemes de ventilació i sistema de depuració d’ari.
4. No hi ha cap estudi de mobilitat ni afecció a la circulació per carreteres, perillositat i afecció a totes les carreteres, especialment la MA3512 de Sineu a mur. Tampoc s’avalua la seva perillositat durant el transport a la granja i femer ni la seva sortida o expedició.

Però a més de signar els fulls d’al·legacions de les 16 a les 17 hores, els dos dies, a la sala d’actes de la biblioteca hi haurà xerrades informatives.

La Sala de Sineu també recorda que fins el 30 d’agost, les persones interessades podran presentar les seves al·legacions a les oficines municipals, de 9 a 14 hores, de forma presencial, és necessari dur el DNI. Una altra opció és la de presentar les al·legacions de manera telemàtica mitjançant una secció al lloc web de l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Sineu també recorda que una vegada s’hagi acabat el període d’al·legacions “no descarta donar suport a noves iniciatives ciutadanes i a fer totes les passes necessàries per a aturar aquest projecte d’acord amb la normativa vigent”.

RECOLLIDA DE SIGNATURES

Així mateix, a la plataforma change.org s’ha obert una recollida de signatures en contra d’aquesta granja de gallines. L’objectiu és arribar a les 5.000 firmes i en el moment de fer aquesta publicació era prop de les 4.000.

Back To Top