Skip to content
ActualitatArianyDestacat

Ariany recupera la memòria de “El Anónimo Caronte” dedicant-li un caparrot

 

En el marc de les festes de la Mare de Déu d’Atotxa que ha celebrat aquests dies el poble d’Ariany s’ha recuperat la memòria d’una de les persones més estimades dels darrers anys, Joan Ferrer (1928-2019), l’amo en Joan de sa Canova. Així la vila ha estrenat la figura d’un caparrot dedicat a l’amo en Joan.

Aquesta figura vol ser un record emotiu envers una persona que dedicà bona part de la seva vida al seu poble. Joan Ferrer retratà i enregistrà amb una càmera súper-8 bona part de la vida del poble. De manera especial deixà el seu llegat en les pàgines de la revista local Ariany. Una publicació activa entre el 1978 i el 1997. Ferrer també fou regidor i participà sempre de la vida cultural, social o esportiva del poble. Això va fer que es convertís en una figura molt estimada per tots els veïns.

Amb la presentació del caparrot dedicat a la seva imatge s’ha volgut retre un homenatge a aquest figura. Ara, el caparrot de l’amo en Joan passarà a formar part del seguici festiu de les festes d’Ariany.

 

ANÓNIMO CARONTE

A la seva vellesa Joan Ferrer també fou conegut més enllà de les fronteres del petit nucli del Pla pel curt, El Anónimo Caronte, que li dedicà el cineasta Toni Bestard. Ferrer també s’havia dedicat al teatre, de manera amateur participava de les obres teatrals que feien al seu poble i després pegà al bot fent algunes col·laboracions en obres de Xesc Forteza. En aquesta època fou quan Ferrer participà de la pel·lícula El Verdugo de Luis Garcia Berlanga. Ferrer feia de Guàrdia Civil i va aparèixer en una escena a les coves del Drac de Manacor.

 

 

 

 

 

L’obra de Bestard volia ser un reconeixement a tots aquells actors que han tengut un petit paper en les pel·lícules. Així aquest curt de poc menys de vint minuts de durada i l’amo en Joan optaren a un Goya el 2008.

El reconeixement a figures del poble amb la creació de caparrots festius és una de les passes que cada dia fan més pobles del Pla. Així, els de Sa Revolta de Vilafranca foren dels primers en dedicar caparrots a personatges de la vila. Més recentment fou Lloret qui també dedicà un caparrot a Sor Josefa Mayol.

Back To Top