Skip to content
ActualitatFires i FestesLloret de Vistalegre

La Festa des Sequer de Lloret ja té els figueralers tot i ser any de poques figues

L’Ajuntament de Lloret ha presentat els Figueralers i els Figueralers joves de la Festa des Sequer 2024. Una festa que s’espera amb molta estima pels lloritans i que aquest any tot i ser any de poques figues no vol faltar a la seva fita anual.

Enguany, per a l’edició número 43 de la mostra els Figueralers elegits seran na Maria Miralles “Bolona”, de 94 anys, i en Bernat Regis “Tuti” de 87. Ells seran els encarregats de presidir la Festa des Sequer. Una mostra que se celebrarà el set de setembre i on la figa i tot el que l’envolta en tornarà a ser el protagonista. Lloret fa anys apostà per aquest producte i ara ja és el referent figueraler de Mallorca. No debades l’associació Arcufi en duu la bandera d’aquest producte arreu. Aquesta entitat i l’Ajuntament de Lloret són els encarregats de dur a terme aquesta tradicional fira dedicada al món de la figa que té lloc cada primer dissabte de setembre des de fa més de quaranta anys.

Els Figueralers joves, enguany seran Margalida Gili, de 10 anys, i Pep Vives Regis, de vuit. Ells són els encarregats de fer la Crida a la festa, dia 7 de setembre a les 18.00 hores. Després acompanyats per les autoritats, els membres de l’Agrupació Cultural Brocalet, de l’Asociación Folklórica La Villa de Gran Canaria i la Colla de Gegants Figueralers de Lloret, a més de les veïnades i veïnats que es vulguin sumar a la comitiva, aniran a cercar els Figueralers en els seus domicilis. Posteriorment, de tornada al centre del poble, inauguraran les diferents exposicions i mercats i presenciaran l’XI Festival de Ball i Música Tradicionals.

FIGUERALERS

En Bernat “Tuti” s’ha mostrat molt content i ha explicat que tot d’una que li van fer l’oferiment va dir que sí. Na Maria “Bolona” ha explicat que també està molt il·lusionada per ser protagonista “d’aquesta tradició que he conegut tota la vida”. Na Margalida Gili ha explicat que es va assabentar que seria la Figueralera jove per una telefonada del batle. “És un orgull, em vaig posar molt contenta” ha dit. En Pep Vives també ha assegurat que “és un orgull representar aquesta festa”.

Sebastià Amengual, batle de Lloret, ha manifestat “la satisfacció de poder acollir una festa molt estimada per la gent de Lloret i que acull un gran nombre de visitants que vol conèixer, i tastar, les figues del Pla de Mallorca i de Lloret. Aquest any amb la sequera que hi ha als nostres camps trobar figues és cada vegada més difícil, però hi ha molta gent que fa feina perquè la Festa del Sequer sigui un èxit i, un any més, tendrem una bona mostra de varietats de figues”.

Dia 7 de setembre, Lloret traurà les seves millors gales i celebrarà la 43a edició de la Festa des Sequer.

Back To Top