Aquests dies tothom parla de la macrogranja de gallines que ha projectat Avícola Son Perot a Son Venrell. Però aquesta antiga possessió de Sineu està a la venda per 4,5 milions d’euros. I demà es compleix el termini per presentar al·legacions.
Tot sembla indicar que els promotors de la macrogranja haurien pagat un senyal condicionat a l’obtenció de tots els permisos per poder dur a terme aquesta gran infraestructura. Aquest punt no l’hem pogut confirmar, tot i que la majoria de veus amb les quals hem parlat apunten en aquest sentit.
Així les coses, el portal immobiliari que ven aquesta possessió ens parla d’una construcció feta l’any 1890, amb una superfície d’edificis de 2.000 m2 i 30 estances de les quals 15 corresponen a dormitoris. Ens explica també que la finca és de 178,5 hectàrees. A més de les fotografies que completen l’anunci també es parla de “grans terrenys naturals sota protecció”.
Clicant aquí podeu accedir al portal immobiliari.
Recordem que entre els costs inicials dels quals parlava el projecte en cap moment s’esmentava el cost que podria tenir la compra de la finca. Així, s’assenyalava que els costs anuals de l’explotació eren de 10,4 milions d’euros i els beneficis eren de poc més de 13 milions. Això suposa un guany de 2,6 milions d’euros anuals, quan recordem que el cost de comprar la possessió, al portal immobiliari és de 4,5 milions.
HISTÒRIA
La finca de Son Venrell, expliquen a la Guia dels Pobles de Mallorca, que el 1607 pertanyia a Pere Joan Venrell i tenia un valor de 6.000 lliures i l’heretà la seva filla Isabel. Un segle i mig més tard la possessió era de Baltasar Serra i el 1818 ja pertanyia al canonge Miquel Serra Dameto. A mitjan segle XIX la finca era propietat del Comte d’Espanya. El 1997 el seu propietari era Ferran España Morell, Comte d’Espanya.
La possessió compte amb diferents edificis, per un costat hi ha les cases dels senyors amb una clastra a la qual s’entra per un portal forà d’arc rodó. A més de les construccions pel bestiar també hi ha un molí de sang. Però just davant les cases també en destaca un aprés fet amb dues parets seques paral·leles per munyir les ovelles.