Skip to content
ActualitatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutSineu

Més per Sineu critica que el conseller d’Agricultura “se’n renti les mans” sobre la macrogranja

Andreu Matas, portaveu de Més per Sineu va ser presenta la xerrada d'aquest dijous a Llubí.

L’agrupació local de Més per Sineu ha enviat un comunicat en referència a les declaracions que va fer ahir el conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Rural, Joan Simonet. “Ens preocupa que la primera opinió pública del Govern Prohens referent al projecte de la macrogranja de gallines de Sineu, hagi estat per a dir que se’n renta les mans perquè ho circumscriu a l’àmbit estrictament mediambiental i, fins i tot, doni a entendre que cal fer aquest tipus d’explotacions intensives per a aconseguir la sobirania alimentària”.

Més, en boca del seu portaveu a l’Ajuntament de Sineu, Andreu Matas, assenyalen que “som escèptics en com tractarà el Govern balear aquest assumpte, ja que no podem obviar que el Decret llei 3/2024 de simplificació administrativa, que està en vigor des del 29 de maig, ha suprimit la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears i ha configurat un òrgan ambiental unipersonal per garantir una tramitació més àgil dels procediments”.

Matas recorda que “un conseller d’Agricultura ha de tenir clar quin ha de ser el model de producció agrícola més adient per a les Illes perquè la sobirania alimentària també ha de passar per poder disposar d’un bé cada vegada més preuat com és l’aigua i per unes explotacions sostenibles i respectuoses amb l’entorn natural. No és un tema només mediambiental, com diu el conseller”.

Finalment, assenyalen que Més per Sineu “serà contundent amb l’oposició contra aquesta macrogranja. Per això, i d’entrada, hem presentat dues al·legacions amb un argumentari extens i des de diferents punts de vista perquè no s’admeti aquest project”.

Back To Top