Skip to content
ActualitatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutSineu

Sebastià Perelló, director insular de Caça, es posiciona contra la macrogranja

Sebastià Perelló, director insular de Caça del Consell de Mallorca, departament que controla el grup d’extrema dreta, Vox, mostrà el seu rebuig a la macrogranja de gallines de Son Venrell. Perelló és el primer càrrec polític insular o autonòmic que es posiciona en aquest sentit. Fins ara només el conseller d’Agricultura, Joan Simonet havia parlat del tema, tot just el passat dijous, però sense expressar un posicionament a favor o en contra de la macrogranja.

Perelló que assistí l’horabaixa de dijous a la xerrada informativa organitzada a Llubí, en el torn de preguntes prengué la paraula per començar dient que “estic totalment d’acord amb tot el que heu exposat”. Així mateix, en la seva intervenció va voler insistir en el fet que “qui ha de valorar totes les al·legacions que s’han presentat han de ser els tècnics. Aquests seran els que en funció de les al·legacions determinaran la idoneïtat del projecte”. Amb aquest mateix sentit Perelló remarcà que “els polítics no són els que decideixen sobre les al·legacions”.

Sebastià Perelló, és biòleg i entrà al departament de Caça sense formar part ni estar afiliat al PP o a Vox. Ell també és caçador i com explicava a un diari de Ciutat és dels que considera que els caçadors fan una gran feina ambiental. Al contrari que el seu cap de la conselleria, Pedro Bestard, creu que hi ha canvi climàtic.

Fou a mitjans del mes de juliol quan el Boib publicava el projecte de macrogranja a la possessió de Son Venrell, dins el municipi de Sineu i proper a Maria i Llubí. De llavors ençà, i fins al passat dijous només els polítics locals s’havien manifestat. Els primers a fer-ho van ser el PP de Sineu i Maria. Tot i que, com deim havia sortit el projecte a mitjans de juliol, no va ser fins amb l’aparició de cartells pel poble de Sineu el dia abans de la Mucada quan el poble es va començar a moure de valent. De llavors ençà xerrades, al·legacions o la constitució d’una Plataforma que opera mitjançant aquest canal de Whatsapp han fer moure el galliner.

Back To Top