Skip to content
ActualitatDestacatPorreres

Porreres iniciarà l’ampliació de l’empedrat del centre pels carrers Agustí Font i Hospital

A la dreta, tram del carrer Prevere Agustí Font que serà objecte de millora juntament amb tot el carrer Hospital, a l'esquerra.

L’Ajuntament de Porreres durà a terme els pròxims mesos l’inici de l’ampliació de la zona empedrada del centre del municipi entorn de la plaça de la Vila i ho farà per part del carrer Prevere Agustí Font i pel carrer Hospital.

Serà gràcies a una subvenció d’un total de 336.657,78 € que ha rebut a través del Pla d’Obres i Serveis (2024-2025) del Consell de Mallorca. Aquesta ajuda serè suficient per afrontar el cent per cent de la inversió.

El projecte està dividit en dues parts i cada una suposa l’embelliment, la millora de la xarxa de pluvials i pavimentació d’un dels dos carrers afectats.

Per una banda, es durà a terme la millora d’un tram de Prevere Agustí Font des de la cruïlla amb el carrer Santa Creu, passant per davant l’aparcament de l’antiga plaça de Toros i fins al carrer Hospital. Aquest tram compta amb un pressupost de 179.548,89 €. En aquest sentit, el regidor de Manteniment i Infraestructures, Jaume Martorell, explica que en una segona fase i línia d’ajudes es faria la part que va per davant del Museu i Fons Artístic i fins al Pont.

El segon projecte finançat suposa la mateixa millora però aquesta a tot el carrer Hospital des d’Agustí Font i fins a plaça. Cal destacar que es renovarà i igualarà tota la zona que ja està empedrada i que arriba fins a la plaça de la Vila des de la cruïlla amb el carrer Caritat. Aquest projecte costarà 157.108,89 €.

Cal recordar que aquest projecte d’embelliment del centre urbà preveu també incloure en un futur el carrer Santa Creu com es preveia en un projecte presentat a Fons Europeus que finalment no va rebre cap subvenció. En aquest sentit, Martorell explica que “tenim diferents trams del centre que volem empedrar i anirem presentant-los a les subvencions que surtin com és el cas ara del POS que ens han concedit”. Pel que fa al futur del carrer Santa Creu apunta que “tenim clar que ha de passar a ser de sentit únic, però també que això serà possible quan s’acabi el darrer tram de les rondes que resta”.

El projecte preveu canviar la part ja empedrada del carrer Hospital.

ALTRES OBRES

A banda de la millora a aquests dos carrers, el Consell de Mallorca ha concedit altres ajudes en el Pla d’Obres i Serveis d’enguany i l’any vinent.

Així s’inclou la millora de drenatge carrer de Lluís Vives, d’en Dusai i del pati de l’escola amb una partida de 106.944,68 €.. Aquest projecte preveu solucionar els problemes d’estancament d’aigua que pateix aquesta zona entre el CEIP Climent Serra i Servera i el Molí de n’Amengual.

Per altra banda, també es finança la millora dels vestidors del camp municipal d’esports que utilitza el Club Atletisme Porreres amb una partida de 176.869 €.

També es durà a terme la renovació urbana del carrer de la Dolçor amb un total de 50.920 € dels quals l’Ajuntament de Porreres aportarà 4.719 €.

Back To Top