Skip to content
ActualitatDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutSineu

“No acceptam rebaixes, no volem cap macrogranja, ni de 750.000 ni de 100.000 gallines”

El projecte per a construir una macrogranja a la finca de Son Venrell de Sineu ha fet aixecar els veïns del municipi del Pla i de bona part de la comarca. Les darreres setmanes la proposta de dur 750.000 gallines a la finca sineuera no ha deixat de sumar veus en contra. Es presentaren més de 1.200 al·legacions i 6.000 signatures.

Al costat d’això també s’ha creat la Plataforma Macrogranges NO. Joana Maria Antich i Tomeu Ripoll, portaveus de la nova entitat expliquen que “davant la preocupació dels veïns, ajuntaments, associacions i particulars davant la instal·lació d’aquesta infraestructura ramadera que ens canvia tot el sistema agrari de Mallorca, sobretot del Pla de Mallorca, ens reunirem diferents persones sensibilitzades amb aquest tema i acordarem de crear la Plataforma. Trobàvem que havíem de fer una passa més de tipus social, ja que en l’àmbit polític tal vegada no s’arribaria a tot”.

“La Plataforma que hem creat té la finalitat que una problemàtica, en un primer moment local, després pot afectar a tota la ciutadania. I volem ser l’altaveu per conscienciar que no és un problema particular sinó comú. Per exemple que l’aigua de sa Marineta es contamini afectarà a tots els ciutadans, els de Palma inclosos, per tant, la creació de la macrogranja no està tan enfora de la seva repercussió com es pensen. El nostre objectiu és la sensibilització ciutadana“.

L’oposició a la macrogranja projectada per Avícola Son Perot “és rotunda, a Mallorca no hi ha prou extensió per a una macrogranja. No volem mal a ningú, ni a un sineuer, ni un eivissenc, ni a un menorquí. Consideram que a les Balears no hi ha prou espai per construir un projecte d’aquestes dimensions”. “I en cap cas acceptarem rebaixes, això no és una subhasta, no volem cap macrogranja, sigui de 750.000 ni de 100.000 gallines. Apostam per una activitat ramadera i agrària tradicional, com encara es conserva aquí al Pla de Mallorca”.

Pel que fa a les passes a seguir a partir de la presentació de la Plataforma avui a Sineu, Antich i Ripoll assenyalen que “l’objectiu és sensibilitzar a la població ja sigui amb xerrades informatives i després seguirem fent passes per arribar als gestors polítics per tal d’aturar aquests projectes, nosaltres diem Macrogranges NO, no només a la de Sineu sinó que aquest problema que tenim a Sineu no s’hagi de tornar a plantejar a cap altre municipi de les Balears. També farem iniciatives més concretes, posarem banderoles en marxa per fer-nos visibles i també com a recurs final una manifestació. Tot i que per aquest punt encara queda molt”.

La Plataforma Macrogranges NO es presenta avui amb una reunió informativa. Serà a Sineu, al local de la Tercera Edat, a les 18 hores.

Back To Top