Skip to content
Mansiula

La Mansiula (XXV)

NOVA ÀREA D’APORTACIÓ

Alguns municipis del Pla tenen les seves àrees d’aportació per facilitar que els veïns que habiten per fora vila puguin deixar els fems en aquests punts. A Montuïri no tenen cap àrea d’aquestes tot i que ha aparegut un punt on adesiara s’aboquen residus. Primer foren restes d’obra i ara, aquesta setmana ja hi han aparegut bosses de fems. Es tracta d’un espai on fa bon descarregar i que sembla pertànyer a carreteres del Consell de Mallorca. La qüestió és que els fems i la brutor fa mesos que són allà i ningú sembla que els vulgui llevar.

LA POR DE PINA

A Pina són petits, però valents. I ara, entorn de la Nit de les Ànimes, han organitzat una fira Esotèrica. La por arriba a Pina podríem dir. De moment, ja està tot preparat per omplir la vila de misteri, bruixes i por. La proposta de fer una gran nit de “Halloween” sembla contradir la proposta que fan molts de pobles, com Algaida mateix ha fet altres anys, d’impulsar la celebració de la Nit de les Ànimes amb aquells aspectes més populars de la tradició mallorquina. No sabem si aquest any hi haurà lloc per na Cotona i les seves amigues que l’any passat acostaren la màgia de la Nit de les Ànimes als infants de Pina. Menció a part mereix el cartell escrit totalment en llengua espanyola.

MIRAR EL CEL

Apagar els llums i mirar el cel. Poder veure les estrelles. Aquesta és la proposta que han posat en marxa a Sencelles pel pròxim 26 de setembre. El que es vol fer és primer comptar els estels amb els llums del poble encesos i més tard tornar-los a comptar amb els llums apagats. D’aquesta manera es podrà veure la diferència entre el cel que estrellat que veim nosaltres i el que veien els nostres padrins. Per participar-hi és necessari inscriure’s.

LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ

L’article del nostre col·laborador, Fruela Fernández, sobre l’amollada de focs artificials a Sant Joan sembla que ha aixecat polseguera i com sol passar en aquests casos el problema diuen que és el missatger i no la gravetat dels fets que denuncià. Els coets fa mesos que duen de capoll els veïns d’aquesta vila del Pla. Uns volen coets i altres no, ara bé, quan era el moment de votar i demostrar cadascú la seva postura, alguns van preferir quedar a ca seva. Quan el resultat no els agradà començaren a encendre la metxa. Una cosa queda clara, tothom pot tenir la seva opinió, però qui va amollar els coets de manera irresponsable en cap cas fou l’articulista.

Back To Top