Skip to content
ActualitatDestacatLloret de Vistalegre

El rellotge municipal de Lloret vol tornar a tocar les hores

A Lloret fa mesos que, en passar per davant l’església, ningú aixeca el cap per mirar l’hora. Tanmateix, el rellotge no funciona. Ara, però la Sala s’ha resolt a arreglar-lo perquè ben aviat pugui tornar a tocar les hores i marcar el ritme del poble.

Els encarregats de dur a terme la restauració de la històrica peça són els rellotgers Biel i Toni Julià, de la Brújula, una rellotgeria de Felanitx, que en aquests moments s’encarrega de la majoria dels rellotges monumentals dels pobles de Mallorca. El rellotge llorità està ubicat a la façana principal de l’església parroquial. Un indret que tenen la majoria dels rellotges municipals del Pla de Mallorca. Aquesta ubicació, però no impedeix la titularitat municipal del rellotge.

En aquest cas, l’Ajuntament de Lloret, abans de poder dur a terme la restauració ha hagut de certificar la titularitat pública d’aquest bé patrimonial. Així, l’historiador, Andreu Ramis, qui localitzà un document on el ple de l’Ajuntament de Sineu de febrer de 1886 —recordem que no fou fins al 1925 quan Lloret s’independitzà— destina 750 pessetes per a comprar el rellotge. Al moble de fusta que aguanta la maquinària del rellotge hi ha la inscripció de l’any 1885 (MDCCCLXXXV).

Una vegada s’esclarí el tema de la propietat del rellotge ha estat l’Ajuntament de Lloret, el seu propietari qui ha impulsat la restauració d’aquesta peça històrica. Sebastià Amengual, batle del municipi, explica que “sabíem que a principi de segle XX l’Ajuntament tenia un encarregat de donar corda al rellotge, però ara amb la documentació aportada per Andreu Ramis hem pogut certificar la propietat d’aquest rellotge. Així, teníem l’obligació de restaurar aquest element patrimonial del nostre poble i confiam, pel que ens han dit els rellotgers, que al novembre podrà està arreglat”.

Així mateix, el rellotge de Lloret també va lligat a la campana que en toca les hores. Una peça que, com podeu veure a la imatge no està al campanar i està penjada d’una singular espadanya de ferro forjat. També amb les busques exteriors del rellotge s’analitzaran per conèixer la seva situació i s’instal·laran de bell nou en el seu lloc. Així s’espera que per Cap d’Any ja es pugui fer la festa i començar l’any amb el so i l’hora del rellotge.

Back To Top