Skip to content
Mansiula

La Mansiula (XXVI)

VALORS I EXEMPLE

Els clubs i entitats esportives dels pobles haurien de ser els primers a donar exemple d’hàbits saludables i inculcar aquests valors bàsics a totes les etapes i especialment les formatives. El Club de Bàsquet Porreres-Campos està fent des de fa dos anys passes en aquest sentit tenint cura del creixement esportiu dels nins i nines però també posant especial èmfasi a pautes bàsiques. Així, després de cada entrenament, per exemple, cada equip es reuneix de forma relaxada i cada jugador menja una peça de fruita. També, entre moltes altres coses, l’entitat fa feina amb la identitat de club i en aquest sentit, es prenen mesures que poden semblar també petits detalls, però que tenen una importància que transcendeix l’esport. Així, a la darrera trobada de formació tècnica tots els entrenadors i entrenadores anaven degudament uniformats. Aquesta reunió acabà amb un dinar a Monti-sion a la qual s’informà a tots els assistents que s’havien de posar roba de carrer i no portar indumentària que representés la identitat del club. “Abans de pujar a dinar, millor tots ens canviem de roba i, qui vulgui, podrà fer un consum intel·ligent i moderat (d’alcohol), com faríem habitualment, per fruir del dinar i la companyia”, el missatge anava dirigit a persones adultes i responsables com tots nosaltres que indubtablement transferiran més enllà, és a dir, a jugadors i jugadores. Són detalls dels quals haurien de prendre exemple la majoria d’entitats esportives i associacions de qualsevol altra índole.

25 ANYS DEL PACTE DE PROGRÉS

Aquest digital va encendre la metxa, amb l’entrevista que vam fer a Xisco Antich i Pere Sampol, tot coincidint amb el dia dels 25 anys de l’elecció d’Antich com a president del Govern. De llavors ençà hem pogut llegir entrevistes al President Antich a gairebé tots els mitjans. A més, aquest divendres a Ciutat es va celebrar un acte de commemoració de l’efemèride. Un dels nostres corresponsals a Ciutat ens ha fet arribar dues imatges de l’acte. Una del discurs de Sampol i l’altre de Tomeu Antich, qui s’encarregà de llegir el text del seu pare que, a causa de la malaltia no el va poder fer tot i assistir a l’acte. Tot i això, Antich va voler acabar l’acte amb una glosa que podeu escoltar aquí.

LA DIADA

El seguiment de la Diada de Mallorca va ser escàs, per no dir nul al Pla de Mallorca. A la majoria dels municipis ni tan sols es van veure banderes penjades. A altres només els regidors del PP seguiren les directrius de penjar la bandera de Mallorca. Recordem que al Pla, la majoria dels batles (Algaida, Ariany, Costitx, Lloret, Llubí, Montuïri, Porreres, Sant Joan, Santa Eugènia i Sencelles) mostraren el seu rebuig a la diada del 12 de setembre. Un cas que ens ha cridat l’atenció és el cas de Santa Eugènia, ja que hem vist com a les xarxes socials de l’Ajuntament han fet difusió del vídeo fet pel Consell de Mallorca de celebració de la Diada. Un fet que ni tan sols han fet alguns ajuntaments governats pel PP i, per tant, favorables a la Diada del 12 de setembre.

INCENDI A PORRERES?

Quan encara dúiem les lleganyes pels ulls Catalunya Ràdio informava les seves xarxes socials d’un important incendi a Porreres. Ben aviat ens va fugir la son. Però finalment vam veure que feia referència a Porrera, el poble del Priorat agermanat amb el poble del Pla. Així que des d’aquí volem mostrar tota la nostra solidaritat amb els veïns d’aquest poble de Catalunya i que ben aviat es puguin refer de l’ensurt i del mal que ha provocat l’incendi. Ànims!

Back To Top