Skip to content
AlgaidaOpinió

La família socialista

L’any 1999 marca un abans i un després en la història política de les Illes Balears. Aquell primer pacte de progrés no va ser només un canvi de govern, sinó el triomf de la valentia, el compromís i la voluntat de transformar una terra que demanava avançar cap a un futur més just, igualitari i sostenible. I en el cor d’aquest canvi hi havia un home: Francesc Antich, un fill d’Algaida que, amb convicció i lideratge, va demostrar que una altra manera de governar era possible.

El pacte de progrés no va ser només un exercici d’aritmètica política; va ser una declaració de principis. Les Illes Balears necessitaven un canvi profund, una nova manera de fer política que posàs al centre les persones, el medi ambient, la cultura pròpia i la identitat col·lectiva. Francesc Antich, al capdavant d’aquest projecte, va assumir la responsabilitat de dirigir un govern que havia de ser exemple de pluralitat, diàleg i compromís.

Des d’Algaida, amb l’orgull de qui coneix les arrels i el valor del seu poble, Francesc Antich va aportar una visió clara: la política no és només gestionar el dia a dia, sinó projectar el futur amb determinació i valentia. Sabia que el camí no seria fàcil, però va demostrar que quan es governa amb principis, quan es posa al centre el benestar de la ciutadania, tot es pot aconseguir.

Com a algaidins i algaidines que ha vist com el socialisme ha governat i governa amb orgull i compromís el nostre municipi durant molts anys, sabem què significa lluitar per uns valors i mantenir-se ferms davant les dificultats. Els governs socialistes d’Algaida han estat un exemple de proximitat, dedicació i defensa dels interessos del poble, i aquest esperit ens ve de la figura de Francesc Antich.

Sota el seu lideratge, es varen dur a terme reformes clau que varen marcar un abans i un després per a les Illes Balears. Una de les més significatives va ser la “Llei de Mesures Urgents d’Ordenació del Territori”, amb la qual es va frenar l’especulació urbanística i es varen protegir espais naturals de gran valor paisatgístic. Aquesta acció va ser fonamental per garantir un creixement sostenible i respectuós amb el medi ambient.

També es va impulsar la “Llei de Normalització Lingüística”, reforçant l’ús del català en les institucions i en la vida pública, contribuint així a la preservació de la nostra identitat cultural. A més, es varen fer “polítiques de benestar social”, destinant més recursos als serveis socials per a col·lectius vulnerables com la gent gran i les persones amb discapacitat.

En l’àmbit sanitari, el govern d’Antich va millorar la “sanitat pública”, reduint les llistes d’espera i modernitzant les infraestructures. En transport, es va apostar per un model més sostenible, amb la millora i ampliació de la “xarxa ferroviària”. Finalment, es va avançar en el desenvolupament d’un “turisme més respectuós i sostenible”, equilibrant l’activitat turística amb la protecció del territori i el benestar dels residents.

Aquestes accions són només un exemple del que va significar aquella legislatura, marcada per la voluntat de canviar el model polític i social de les Illes Balears.

Des de l’orgull socialista i com a família d’Algaida no podem més que agrair la tasca de Francesc Antich i aquell govern de progrés. Gràcies a la seva visió i capacitat de lideratge, les Illes Balears varen iniciar una nova etapa on els valors de justícia social, igualtat i respecte per la nostra terra varen ser els pilars fonamentals.

Aquesta és la nostra història. I avui, més que mai, la reivindicam amb orgull, recordant que el camí del progrés, la valentia i el compromís sempre val la pena.

*Margalida Fullana Arrom és batlessa d’Algaida

Back To Top