Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Els plens dels ajuntaments del Pla es posicionen contra les macrogranges

Imatge del darrer ple de l'Ajuntament de Lloret.

De mica en mica els plens dels ajuntaments del Pla de Mallorca es posicionen oficialment en contra de la instal·lació de les macrogranges de gallines i ho fan aprovant mocions al respecte i per unanimitat.

Els darrers a sumar-se a aquesta oposició nascuda arrel del projecte presentat a Sineu, han estat els ajuntaments de Porreres, Llubí, Petra, Vilafranca, Lloret, Ariany, Sencelles. Sant Joan ho aprovarà, si no hi ha res de nou, en el ple que se celebra dimecres i Algaida la setmana vinent i Costitx en una pròxima sessió plenària. S’afegeixen d’aquesta manera, a Sineu, Maria o Montuïri que ja havien fet oficial el seu posicionament.

Aquesta oposició refrendada mitjançant l’aprovació pels plens de les diferents Corporacions municipals, se suma a la realitzada conjuntament a la Mancomunitat Pla. Cal recordar que aquest organisme supramunicipal aprovà també el document mostrant la seva total i absoluta oposició en vers del projecte presentat per Avícola Son Perot a Sineu.

En el document es menciona els efectes negatius d’aquestes instal·lacions com ara l’impacte sobre el territori i el medi ambient; els efectes adversos inherents com la possible contaminació dels recursos hídrics, la degradació del paisatge, l’augment de les emissions de gasos contaminants i possibles problemes de salut pública derivats de les condicions sanitàries previsiblement insuficients, entre altres.

Les mocions presentades es mostren a favor de la sobirania alimentària, però no a qualsevol preu com, consideren, és el cas de la macrogranja de Son Venrell que preveu posar 750.000 gallines i el consum de 60.000 metres cúbics l’any. A més de la producció de més de 30.000 tones de residus anuals.

SANTA EUGÈNIA

A aquest municipi del Pla la moció s’aprovà en el ple de la nit de dimarts dia 24 de setembre i la proposta tirà endavant gràcies a la majoria absoluta del PSOE, ja que el Partit Popular, grup a l’oposició no va seguir el mateix sentit de vot que la resta de formacions populars del Pla o que en el Consell de Mallorca i decidí votar en contra dels punts 1, 7 i 12 de la moció presentada a Santa Eugènia. Entre ells el PP mostrà la seva negativa a què el Govern o el Consell es pronunciïn en contra de les macrogranges. Recordem que el Consell ja ho ha fet.

Notícies relacionades:

Back To Top