Skip to content
ActualitatSineu

Sineu posa fil a l’agulla per reduir les pèrdues d’aigua que ara se situen en el 37 %

Imatge d'un carrer de la vila de Sineu. Foto: Mancomunitat Pla

L’Ajuntament de Sineu inverteix 193.594,20 euros, procedents d’un fons mixt entre el Govern de les Illes Balears i l’administració local, per reduir les pèrdues d’aigua de la xarxa municipal i millorar l’abastiment a les llars del municipi.

El projecte consta de dues parts. La primera és la localització de fuites mitjançant la inserció d’heli a les canonades. Un equip de dues persones, equipats amb un detector de gasos, injectarà heli a les canonades i patrullarà tota la xarxa de proveïment buscant la presència d’heli. Allà on hi hagi heli, hi haurà una pèrdua. Les pèrdues detectades es confirmaran mitjançant un geofon, un equip amplificador de so.

La segona part del projecte és la instal·lació de 196 equips registradors de so, que es distribuiran per les canonades cada cent metres. Una pèrdua d’aigua implica la generació de renou que aquests equips són capaços de detectar. Els equips monitoritzaran la xarxa i cada matí enviaran la informació des d’on es podrà avaluar la possible fuita. Aquests equips tenen la peculiaritat de poder comunicar-se entre ells i correlar-se per definir el punt exacte de l’avaria. Aquesta avaria sempre s’haurà de verificar mitjançant un equip sobre el terreny. Tota aquesta xarxa d’equips permetrà anar directament a revisar les zones on els equips han detectat una pèrdua, agilitzant el temps de detecció de la fugida.

La principal intenció d’aquesta obra pública, que ja es troba en execució, és reduir com a mínim vint punts la pèrdua d’aigua, que actualment es troba en un 37 %. 

Notícies relacionades:

Back To Top