Skip to content
ActualitatCulturaLloret de VistalegreMontuïriSant Joan

Ánimos Parrec i Maria Jaume guardonats amb els Premis Enderrock de la Música Balear

La música del Pla viu un bon moment i així ho demostren els guardons dels Premis Enderrock de la Música Balear als santjoaners d’Ánimos Parrec i a la lloritana Maria Jaume. A més, entre els finalistes s’hi ha situat Toc de Crida, una formació amb fortes arrels a Montuïri.

A poc més d’un mes per a la gala de la setena edició dels Premis Enderrock de la Música Balear, que se celebrarà el dimecres 6 de novembre al Teatre Principal de Palma, ja s’han anunciat els primers guardonats. El disc Nostàlgia Airlines (Bankrobber, 2024) de Maria Jaume ha estat elegit Millor Disc de l’Any segons la crítica, que també ha distingit En terra s’aturen (Shows Ocults Records, 2024) d’Ànimos Parrec com a millor disc revelació. L’àlbum Electronic Devices (Oigo Discos, 2023) de Joan Miquel Oliver serà reconegut amb el Premi Especial del Jurat.

A més, la crítica especialitzada també ha escollit Retirada a temps (Bankrobber/El Jardí Amagat, 2023) de Reïna com a millor disc pop-rock, Tot allò que no sap ningú (Hidden Track Records, 2023) de Maria Hein com a millor disc de pop-cançó d’autor. Així mateix, rebran premi de la crítica els treballs Un so qui no es gasta (Blau Produccions, 2024) de Pitxorines, reconegut com a millor disc folk, Oli, all i julivert (Segell Microscopi, 2023) de Sebastià Gris, escollit com a millor disc de jazz – instrumental, i Island boy (Bubota Música, 2024) de Guille Wheel, reconegut amb el premi a millor disc en llengua no catalana.

Altres àlbums com Tornado (autoeditat, 2023) de Marco Mezquida, Amor blindat (autoeditat, 2023) de Plan-ET, La salamandra (Blau Atzavara, 2024) de L’Àrannà o Bon rotllo (Halley Supernova, 2024) de Xanguito també formen part de la llista dels 25 millors discos balears segons la crítica, votats per una trentena de periodistes musicals i balears, i escollits d’entre tots els més de 170 discos editats en qualsevol format a les Illes Balears entre el setembre del 2023 i l’agost del 2024.

PREMIS ESPECIALS

Pel que fa als guardons especials, enguany el Premi d’Honor de la Música Balear serà per Ossifar, grup essencial de l’escena illenca que en aquest 2024 commemora els 25 anys de la seva dissolució a més del vintè aniversari del concert homenatge a qui va ser el continuador de la segona etapa de la banda, el desaparegut Biel Mesquida.

Per altra banda, el reconeixement a la Trajectòria serà pel grup Anegats, que s’acomiada després de 3 dècades sobre els escenaris amb l’àlbum Sempre (Blau Produccions, 2024), el desè d’una carrera que començà amb un grup d’adolescents de Son Servera que marcaria un abans i un després al pop-rock mallorquí. Finalment, el Premi a una Personalitat, atorgat per l’Obra Cultural Balear, serà en aquesta setena edició dels premis Enderrock de la Música Balear, per al productor musical i enginyer de so Mateu Picornell, que entre d’altres aconseguí el premi Grammy llatí a millor disc de música clàssica, i que ha treballat en centenars de discos d’artistes balears i internacionals.

La setena edició de la gala dels Premis Enderrock de la Música Balear s’ha presentat avui a La Misericòrdia. La presentació ha comptat amb la presència i el suport del director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Llorenç Perelló, la vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, la directora general de Patrimoni i Interpretació de la Ciutat de l’Ajuntament de Palma, Pilar Ribal, a més de la vicepresidenta de l’Obra Cultural Balear Lena Serra, i el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau.

Així mateix, fins al diumenge 13 d’octubre, els amants de la música podran escollir els guanyadors en cadascuna de les categories a través de la web www.premismusicabalear.cat.

Back To Top