Skip to content
ActualitatAlgaidaDestacat

Algaida comprarà el somni de Toni Puente per posar-hi la Policia Local

Toni Puente Munar tenia un somni. El que fou cronista de Palma entre 1970 i 2002 volia obrir un espai cultural a Algaida, el seu poble natal, on dipositar la seva important biblioteca per tal que tothom la pogués visitar i consultar. Començà les obres en el carrer des Sitjar del municipi del Pla, però amb la seva sobtada mort l’any 2021 el seu il·lusionant projecte quedà aturat. De fet, des d’aleshores el buc a mig fer fa anys que altera la fesomia del cèntric carrer algaidí, una via que condueix a la plaça del mateix nom en direcció a la Casa de la Vila i que volteja també l’església de Sant Pere i Sant Pau.

Ara, segons ha pogut saber aquest digital, l’Ajuntament d’Algaida té la intenció de comprar aquest edifici per tal d’instal·lar-hi les dependències de la Policia Local. També unificarà a aquest edifici els serveis socials. La distribució de l’edifici impulsat per Puente s’adapta perfectament a les necessitats municipals. Té una àmplia zona d’aparcament amb espai per a tres vehicles i diferents zones per a separar els serveis.

Misser amb despatx a la plaça de Santa Eulària de Palma, Antoni Juan Puente Munar de Can Joia era fadrí i deixà, entre altres, un casal a la plaça des Sitjar que fa cap de cantó amb el carrer del mateix nom on començà a construir el que havia de ser un casal de cultura. Diuen els que el varen conèixer que un dels seus principals temors era no veure el seu somni complit. Malauradament, els pitjors auguris es compliren a 2021 quan tenia 88 anys.

L’home, natural d’Algaida, va viure a Palma, heretà una important biblioteca del seu repadrí Benet Pons i Fàbregues qui també fou cronista oficial de Ciutat. Arran del seu càrrec i el seu tarannà discret i afable es relacionà amb la burgesia palmesana. A banda de la seva biblioteca també tenia destacades col·leccions d’art.

El ple de l’Ajuntament d’Algaida aprovà ahir una modificació de crèdit de 300.000 € dels quals n’hi ha 210.000 que es destinaran a la compra d’una edificació en el centre del municipi que reuneixi les condicions adients per destinar-lo a les necessitats del cos de seguretat local i els serveis socials. Ara per ara, l’única opció és la de l’edificació que Toni Puente deixà a mig fer.

Toni Puente a l’esquerra amb Joan Fageda i Bartomeu Bestard. Foto: DIARIO DE MALLORCA.
L’obra posada en marxa per Puente és el primer dels dos bucs a mig fer del carrer sitjar.
Back To Top