Skip to content
Mansiula

La Mansiula (XXIX)

CARROS DEL PLA A “LA UNO” DE TVE

Al programa Aquí la Tierra de Televisió Espanyola del passat dijous hi sortiren un grapat d’enamorats dels carros i les eines del camp d’atracció animal. Són els integrants de l’Associació ASBATRA. Una entitat que treballa per la recuperació d’aquests ormejos que avui en dia han quedat a l’oblit. El plató on gravaren el programa fou la possessió porrerenca de Son Porquer, i a les imatges vam poder veure com alguns veïns del Pla parlaren d’allò que dominen i en saben tots els noms, però aquesta vegada ho van haver de fer en castellà. Van fer un bon paper!

LES COSES SÓN COM SÓN

L’empresa que ha posat els seus ulls al Pla de Mallorca per obrir la macrogranja de gallines de Sineu amenaça a emprendre mesures contra tot i quantes persones, entitat o administració parli sobre el seu projecte. Fins ara tothom ha parlat o publicat d’acord amb informes oficials i opinions d’experts. Però a l’empresa, acostumada a fer el que li rota allà on va, això no li agrada. Però el que no diuen és que a banda de papers, projectes, informes, és que les coses són com són i els fets els deixen en mal lloc. A Manacor varen causar molèsties a les monges Benedictines, a Porreres tenen pendent una sanció econòmica per haver iniciat l’activitat sense permís i els veïnats patiren renous i males olors i a Llucmajor altres cinc-centes. Per no parlar del que durant dècades tothom sap i ningú no diu sobre els ous de les gallines criades en llibertat. Perquè no és el mateix això o tenir la llibertat de sortir defora de les naus si troben la porta.

SILENCIS QUE XERREN

Seguint amb la macrogranja hi ha qui assenyala que hi ha alguns silencis que xerren més i fan més renou que no molts d’informes o papers filtrats per Govern i Consell. O no vós heu aturat a pensar qui no ha mogut un dit ni ha obert la boca per dir que no vol la macrogranja? Exacte, l’agrupació agrària que no fa massa mesos dirigia l’actual conseller d’Agricultura, Joan Simonet i que ara torna a estar en mans d’una família pagesa prou coneguda de Sant Joan.

VEUS DEL PLA

Al Pla de Mallorca es comença a moure un corrent dels partits progressistes i d’esquerres que veuen com els dos principals grups a l’oposició del PP a la Comunitat necessiten un canvi de lideratge més que urgent. Uns ja el feren però, comenten, és evident que no ha sortit bé. L’altre no l’ha afrontada i tampoc s’espera que sigui per ara tot i l’evidència que molts estan més que cremats. Un dels hàndicaps és que n’hi ha que no saben on aniran a fer feina si deixen la política i ja els va bé estar al govern o a l’oposició. N’hi ha que ja pensen que per ventura serà l’hora de recuperar alguna figura injustament defenestrada del Pla i també mirar un poc cap allà on surt el sol.

ENFRONTAMENT DEL PLA A LA MLS

La Major League Soccer (MLS), la principal lliga de futbol dels Estats Units, va viure un interessant enfrontament entre dos pobles del Pla. Sí, ho heu llegit bé. El santjoaner Pep Biel Mas, jugador del Charlotte F.C. s’enfrontà a l’Inter de Miami propietat dels multimilionaris José i Jorge Mas descendents de Maria de la Salut. A més, a l’equip dels mariandos hi juga l’astre argentí Lionel Messi. El partit acabà amb empat a un gol.

Back To Top