Skip to content
ActualitatAlgaidaDestacatFires i Festes

Algaida impulsa una Fira d’Antiguitats que celebrarà quatre vegades l’any

Algaida celebrarà quatre fires d’antiguitats a l’any, una per a cada estació. Així, la primera Fira d’Antiguitats tendrà lloc dissabte, dia 12 d’octubre, a la placeta des Sitjar de la localitat i en el marc de la Fira d’Algaida.

L’objectiu de l’Ajuntament d’Algaida amb aquesta iniciativa és que es converteixi en un punt de trobada per a tots els amants de les antiguitats. A aquest espai s’hi podrà descobrir “una gran varietat de peces úniques, mobles antics, objectes de col·lecció i molt més. Un esdeveniment per adquirir o passejar entre objectes plens d’encant”, expliquen.

La batlessa d’Algaida, Margalida Fullana, explica que aquesta Fira d’Antiguitats “és la gran novetat de la mostra tradicional i la idea és iniciar-la el dia de la Fira perquè no hi pot haver un millor aparador per donar-la a conèixer”. Afegeix que “feia estona que amb Lluís Echevarria que li agrada tot aquest sector parlàvem d’organitzar una mostra de brocanters de manera trimestral per a venda d’antiguitats en el municipi i vàrem pensar iniciar-ho el dia de la Fira d’Algaida per tal d’aprofitar per a donar a conèixer aquesta iniciativa”.

En aquesta primera edició hi haurà fins a set venedors de diferents municipis de Mallorca. A banda de participants locals n’hi haurà de Consell i d’Inca, entre altres. “És una selecció de gent que du productes de qualitat, li volem donar un prestigi. L’espai com és la plaça des Sitjar no ens permet créixer massa més perquè la gent que ve també requereix un espai adequat”, apunta Fullana.

Amb tot, la col·laboració de Lluís Echevarria ha estat fonamental per a posar en marxa aquesta mostra d’antiguitats. Aquest algaidí és un “apassionat aficionat de tota la vida” de l’estètica i la moda dels anys 50 fins als 70. “Des de sempre m’ha agradat i tenc molta cosa de mobiliari d’època i la idea és posar-ho a la venda amb aquesta Fira d’Antiguitats” explica.

Echevarria coincideix amb Fullana en el fet que aquesta mostra ja fa temps que covava. “N’havíem parlat ja amb Maria Antònia Mulet (batlessa anterior) però no ho vàrem posar en marxa i ara ha vengut bé”.

Quant als participants en la Fira apunta que n’hi haurà de roba antiga, de drap i vintage. Pel que fa a mobiliari i mobles, n’hi haurà d’antics, rústics, de disseny, mid century, vintage, etc. És a dir, i entre moltes altres coses, a la Fira els visitants “hi podran trobar molts mobles i peces que seran l’original de moltes que avui en dia se’n fan rèpliques i es posen a la venda això serà un dels valors d’aquesta Fira”, destaca Echevarria.

LA FIRA

Amb tot, el municipi celebra dissabte la seva Fira de Tardor i, en aquest sentit, tot i els diferents espais i novetats que es van impulsant per a dinamitzar la mostra que se celebra en dissabte, la batlessa té clar que “és una Fira tradicional i el que tenim clar és que hem de cuidar a tots els firaires que venen des de fa trenta o quaranta anys perquè són aquests els que han de seguir venint perquè aquests històrics són fonamentals perquè ells són l’essència de la fira”.

Així, a banda de la mostra tradicional, d’artesania hi haurà producte local, cultura, la gastronomia i la mostra de vehicles antics, entre altres espais a plaça i els carrers adjacents.

Back To Top