Skip to content
ActualitatMontuïriPolitica

La diputada Marta Carrió intervé a l’ONU per reclamar un canvi de posició d’Espanya en el conflicte del Sàhara

Marta Carrió, en primer pla, al costat d'altres diputats del Parlament Balear.

La diputada montuïrera de MÉS per Mallorca, Marta Carrió, va reclamar el passat dijous davant la Quarta Comissió de l’Assemblea General de les Nacions Unides “un canvi de rumb urgent de les polítiques internacionals del Govern d’Espanya, ja que en cinquanta anys no ha complit de forma diligent amb les seves responsabilitats com a potència administradora, i la seva aliança amb el Marroc és una vergonya i una traïció i envaeix, espolia, tortura, empresona i ofega el poble sahrauí”. “L’Estat espanyol fou i és responsable directe i primer de què el Sàhara pugui ser d’una vegada per totes un poble lliure i independent”, va lamentar Carrió.

En aquest sentit, la diputada nacionalista, que es desplaçà a la seu de l’ONU, a Nova York, també va criticar la postura del Regne del Marroc, ja que segons apuntà, “les contínues amenaces del Marroc, i el mercadeig que realitza amb els drets humans, vulnerats sistemàticament a les fronteres utilitzant vides humanes, només són utilitzats per exercir pressió política sobre Espanya”.

Carrió va fer referència també als interessos econòmics vinculats a l’explotació dels recursos naturals del Sàhara Occidental. En aquest sentit, la diputada va manifestar que “els recursos naturals del territori són exclusivament del poble sahrauí, i així ho reconeix la darrera sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, i els interessos econòmics de les empreses de l’Ibex-35 no poden dirigir la política de relacions internacionals d’Espanya”.

La diputada de MÉS per Mallorca finalitzà la seva intervenció assegurant que “després de segles de processos de colonització blancs, que recauen en la falsa idea de la superioritat de races, el repte de la descolonització no s’ha desenvolupat, en moltes ocasions, respectant els drets humans i els drets dels pobles, com ho és el del Poble Sahrauí”.

A la darrera sessió de la Quarta Comissió de l’Assemblea General de les Nacions Unides també hi participaren els diputats del Parlament de les Illes Balears Marga Duran (PP), Omar Lamin (PSOE) i Joana Gomila (Més per Menorca), a més dels representants del Consell de Mallorca Llorenç Galmés, Antoni Fuster i Sandra Morell.

Back To Top