Skip to content
ActualitatLlubi

Els vinaters del Pla i Llevant reconeixen la tasca dels restaurants

La DO Pla i Llevant ha realitzat un acte de reconeixement als restaurants de Mallorca que tenen els seus vins a les cartes que ofereixen als seus clients. La reunió s’ha celebrat a les Bodegues Bordoy de Llucmajor on hi han estat presents viticultors, vinicultors i diversos professionals que treballen als cellers i administració de la Denominació d’Origen. S’ha comptat amb la presència de la consellera Insular de Promoció Econòmica del Consell de Mallorca, Pilar Amate i el director general de la Conselleria d’Agricultura, Joan Llabrés. Han excusat la seva presència el director Insular del Consell de Mallorca, Álvaro Roca i el president de l’Associació de Restauració de Mallorca, Joan Miquel Ferrer.

D’aquesta manera la DO Pla i Llevant ha volgut establir un contacte directe amb aquells restaurants de Mallorca que tenen referències de tres cellers o més dels seus cellers a la carta de vins. A l’acte s’ha recordat que la gran eclosió del vi a Mallorca es deu a la feina d’un grapat de bodeguers que durant la dècada dels 80 decidiren emprendre un gran canvi en el món del vi, passant de la quantitat a la qualitat i pensant en uns vins que fossin representatius del nostre territori.  Quasi tots aquells pioners formen part actualment del Pla i Llevant.

S’ha volgut agrair la sensibilitat que han demostrat aquests restaurants respecte de la feina que fan aquests cellers que coincideixen amb la seva idea d’oferir un producte de la terra que a pesar de l’enorme competència que existeix guarden un espai a les seves cartes de vi pels elaborats als cellers del Pla i Llevant. Sensibilitat que es converteix en un autèntic acte cultural de presentació als seus clients d’una mostra del treball fet a la nostra terra.

L’agraïment que ha volgut mostrar el Pla i Llevant no és retòric, sinó que és ben real i es va manifestar de manera clara l’any 2020 amb la tancada a causa de la Covid. Aquell any hi va haver una gran baixada de turisme que va representar la pèrdua d’un 50% de vendes directes als cellers, però es va conservar el 50% de les vendes del sector HORECA. D’aquesta manera es va demostrar la importància que tenen els restaurants amb la comercialització i venda dels vins d’aquí.

Aquest reconeixement s’ha fet aquest any per primera vegada, però la intenció es mantenir-lo cada any per reconèixer la labor de restauradors, sommeliers i altres professionals al front dels restaurants. Els assistents en representació dels respectius restaurants han estat obsequiats amb un refredador de botelles de vi, sis botelles de diversos cellers de Pla i Llevant, destapadors, un distintiu amb el logotip de la Denominació d’Origen i un diploma acreditatiu. 

En aquesta edició han participat els restaurants del quals oferim la llista a continuació. Sabem que n’hi ha més que es voldria que en el pròxim reconeixement hi puguin prendre part. Assistents: Can Boqueta de Sóller, Sa Clastra-Castell Son Claret de Galilea, Can March de Manacor, Sa Figuera del Port de Sóller, Ponderosa Beach de Can Picafort, Mos de Son Serra de Marina, Hotel El Coto de Ses Salines, Es Torrent de Son Carrió, Tess de Mar de Campos, Son Tomàs de Banyalbufar, Aromata de Palma, Cuit de Palma, Can Calent de Campos, Grup Santi Taura: Dins i Urbà de Palma, U Mayol i U Vicenç de Cala Sant Vicenç, Tomeu Caldentey de Sa Coma, À Ma Maison de Palma, Daica de Llubí i Terrae del Port de Pollença.

Back To Top