Skip to content
ActualitatLloret de VistalegreLlubiMontuïriPetraPorreresSencellesSineuVilafranca

Vuit municipis del Pla reben ajudes del Consell de Mallorca per a mostres i mercats

Una de les mostres subvencionades és la Fira des Sequer de Lloret.

Els ajuntaments de Petra, Vilafranca, Porreres, Sencelles, Llubí, Montuïri, Lloret i Sineu estan entre els 23 municipis de l’illa que rebran ajudes del Consell del Consell de Mallorca en una nova línia per mostres i mercats locals, enfocats a promocionar el producte local i a dinamitzar els petits i mitjans comerços tradicionals de l’illa.

El Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local ha destinat 700.000 euros a aquesta partida. Expliquen que “la finalitat d’aquestes subvencions és donar suport als municipis per promocionar i fomentar el consum de productes de proximitat, a través d’accions a favor del comerç tradicional”.

La consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate, ha explicat que “l’objectiu és col·laborar en el cost de la realització d’accions de promoció com fires o mercats ambulants, que dinamitzin l’activitat econòmica i comercial dels nostres municipis”.

“Aquestes ajudes estan emmarcades en l’aposta de la institució insular per la difusió i la valoració del producte de Mallorca i del comerç dels nostres municipis, així com per donar suport al sector agrícola i ramader. Ja treballam en la convocatòria de 2025, perquè les ajudes arribin a moltes més entitats locals”, ha afegit Amate.

A banda de les mostres es subvenciona el Mercat de Nadal de Montuïri o la Festa des Sequer de Lloret, entre altres.

Entre els criteris de selecció de projectes, s’ha donat una puntuació més alta a les fires amb més quantitat de paradetes, perquè suposen un grau més alt de dinamització de l’economia, però també als ajuntaments amb menor població, per donar-los més suport econòmic.

Back To Top