Skip to content
ActualitatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutPoliticaSineu

El Parlament rebutja una moratòria immediata per a les macrogranges a les Balears

A proposta del PSOE el Parlament de les Illes Balears tornà a parlar del futur de les macrogranges a les Balears i en concret de la prevista a Son Venrell de Sineu. El bloc de la dreta, liderat pel PP rebutjà quasi totes, quatre de les sis propostes dels socialistes que només comptaren amb el suport de la resta de formacions d’esquerres en algunes d’elles.

Decretar una moratòria a noves autoritzacions de granges d’explotació intensiva; fer una anàlisi tècnica i jurídica sobre el compliment de la normativa vigent de les explotacions ramaderes actuals; crear un Pla d’Explotacions Ramaderes Intensives i un Observatori de Ramaderia Sostenible eren les propostes que ha defensat el diputat Marc Pons i que no s’han aprovat amb el rebuig de PP i l’extrema dreta.

Entre les propostes aprovades ja sigui amb l’abstenció del PP o el seu vot a favor, hi havia instar els Consells a la modificació dels Plans Territorials per tal de valorar la prohibició de noves macrogranges i oferir suport econòmic i tècnic a les explotacions familiars o de petits productors.

Els socialistes han lamentat que “els vots de la dreta extrema s’hagin aliat per rebutjar parcialment la proposta socialista que no només aborda una qüestió ambiental, sinó que permet defensar un model propi d’explotació ramadera, extensiva i de mitjà i petit format, que es contraposa a les explotacions industrials intensives que suposen les macrogranges que maten el nostre sector ramader tradicional”.

Segons ha indicat el PSOE en un comunicat “totes aquestes propostes han quedat rebutjades, en una nova demostració de què malgrat els gestos fets al Consell de Mallorca i a l’Ajuntament de Sineu, el PP no vol tancar la porta a seguir tramitant aquest tipus de macrogranges a altres punts de les Balears”. “El Govern ho tendria molt fàcil per impedir fer més macrogranges, bastava que votassin aquesta PNL i aprovar una moratòria”, va dir Pons.

Com a fet destacat del ple del Parlament d’ahir és que comptà amb l’absència del conseller d’Agricultura, Joan Simonet

Back To Top