Skip to content
ActualitatFires i FestesLlubi

Llubí celebra diumenge la Fira de la Mel amb una fireta de vins dissabte com a novetat

El mes de novembre és mes de fires a Llubí. Diumenge, dia 17, tendrà lloc la Fira de la Mel i dimarts, dia 26, la Fira Tradicional totes dues amb múltiples actes i activitats paral·leles que s’han inclòs en un extens i variat programa d’actes. De tot plegat en parlam amb la batlessa de Llubí, Magdalena Perelló, qui ens explica les novetats que s’han previst per enguany.

– Com es presenta la Fira de la Mel de diumenge?

– Les perspectives són bones perquè tenim els mateixos estants que l’any passat. Concretament i pel que fa als venedors de mel anam molt bé perquè l’any passat va augmentar i enguany els mantenim que sempre és positiu. També hi haurà la mostra de producte, artesania i empreses locals. Els forns munten enmig de plaça, la peixateria també fa peixet frit i tapes i també associacions i entitats del poble que participen activament en la fira.

– Quina importància té la mel en la mostra?

– La veritat que tot i que la mostra és variada, la protagonista és la mel i la gent que ens visita ve a cercar mel. És a dir, hi ha molta gent que ve expressament per comprar i proveir-se de mel per passar una temporada. Els firaires de mel se’n van ben contents perquè tenen bones vendes.

– Quines novetats heu previst en el programa de la Fira?

– Començam dissabte amb una fireta de vi. És una activitat que no havíem fet mai i que posam en marxa amb cellers de Llubí o de la contrada que tenen relació amb el municipi com per exemple dues de Santa Maria o un de Petra que és de la nostra comarca. Aquesta fireta neix perquè volíem posar alguna cosa el dissabte abans de la Fira de la Mel que és mal d’omplir perquè l’endemà tenim muntades les parades de la fira i es feia difícil fer algun acte i vàrem pensar aprofitar les paradetes que ja tenim muntades amb una fira de vi que actualment sembla que té acceptació i que funcionen molt bé. Estarà a la plaça de la Carretera i a banda de poder tastar vins i menjar alguna cosa de cinc locals de Llubí, també hi haurà amenització musical d’un grup de blues per poder ballar un poc. També dissabte dia 16 des del matí l’Associació Balear d’Apicultors du experts que fan mostres i xerrades sobre aquesta temàtica.

– El poble col·labora amb la Fira de la Mel.

– Clar, és una part ben important la col·laboració ciuatadana. M’agradaria destacar especialment les persones que s’impliquen en la part ornamental i en aquest sentit fer una menció a les cossidores amb les banderoles que enguany ja ompliran tota la zona del carrer de la Carretera on es fa la Fira.

Les banderoles de les cosidores acompanyaran als visitants en el recorregut de la Fira.

– Ben aviat, dimarts dia 26, teniu la Fira Tradicional…

– Sí. La Fira tradicional és més com una cosa nostra i no és tant un expositor cap a defora. És cert que ve gent de visita, però la que ve normalment és que estan jubilats que aquest dia venen expressament encara que no visquin a Llubí. Aquest dia la cosa més important és anar a berenar i després fer una volta per la Fira. Ens han fet demandes per muntar paradetes, però sempre depenem molt del temps que fa perquè si no acompanya al final alguns no venen.

– Què hi sol haver?

– Venen trinxeters, llauners, roba, joieria, el dels xurros que és ben esperat… és com una fira normal.

– Sempre és un dimarts entre setmana. Quin dia cau? Mai s’ha plantejat passar-lo a un diumenge com han fet la majoria de pobles?

– És el primer dimarts després de Santa Catalina i no, no ens hem plantejat canviar-ho a diumenge perquè és un poc reivindicar el seu caire tradicional. Ja tenim la Fira de la Mel que és en diumenge i la tradicional trobam que s’ha de conservar el dimarts després de Santa Catalina, ja que és una fira que més de cent anys que es fa aquest dia.

– I, així i tot, esperau visitant d’altres pobles?

– Sí, sempre ve gent que té amistats. És dia feiner i molts de llubiners es demanen dia de vacances per poder venir i també jubilats d’altres pobles que poden venir. Acaba l’horabaixa devers les 18.30 després de la bunyolada.

Back To Top