La desena edició del reconeixement Manto Negro d’Argent de la DO Binissalem va servir per guardonar en l’edició d’aquest any a la cuinera de Miceli, Marga Coll i al pintor Luis Maraver. L’acte d’entrega del pin de plata se celebrà aquest any al casal de Can Garau de Sencelles.
El premi Manto negro d’Argent va ser creat, pel Consell Regulador de la DO Binissalem el 2015, amb motiu del 25 aniversari de l’entitat. L’objetiu de reconèixer a persones o entitats per la seva dedicació i contribució al món de la viticultura, el vi i la cultura del vi o, a persones destacades del món de la gastronomia, cultura, esports, ciència. Els guardonats reben un pin de plata, en forma de raïm que simbolitza la varietat Manto negro, principal a la DO Binissalem, i també es fa entrega d’un diploma que reconeix la seva trajectòria professional.
El reconeixement a la selvatgina i al binissalemer s’uneixen als noms dels ja premiats en edicions anteriors com; (2015)— Martí Vich (viticultor), Jaume Anglada (Cantautor); (2016)— Joan Colom (viticultor), Joan Bennàssar (pintor i escultor); (2017)-Associació del vi primitiu, Alba Torrens (esportista); (2018)— Jaume Vich (viticultor), Baltasar Bibiloni (compositor); (2019)— Maria Solivellas (xef), Pere Quetglas (Enginyer agrònom); (2020)— Associació Balear de Sommeliers Illes Balears, Magdalena Mesquida (Editora de Terra de Vins i Manjaria); (2021)— Conxa Rosillo (periodista/Balearsvadevi), Joan Rallo (enginyer tècnic agrícola); (2022), Manuel Julbe (escriptor i periodista), Escola Hoteleria Illes Balears; (2023), Antoni Contreras (historiador gastronòmic) o Jeroni Nadal (oftalmòleg).