Skip to content
ActualitatDestacatVilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca comprarà el bar es Glop per ubicar-hi el Casal de Joves

Es Glop des del parc Josep Maria Llompart.

L’Ajuntament de Vilafranca formalitzarà la compra del bar es Glop per ubicar-hi el Casal dels Joves. El Consistori estava a la recerca d’un solar o edifici per a habilitar aquest espai per a joves, però els que havia mirat no estaven disponibles. Concretament, “havíem mirat l’edifici de sa Nostra, però ja estava venut”, explica el batle de Vilafranca, Monserrat Rosselló.

Finalment, hi ha un acord amb la propietat del local de la restauració i la compra de la planta baixa ubicada en el carrer Marquès de Vivot, 4 es formalitzarà per un total de 258.700 €.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Vilafranca rebrà una ajuda del total del cost de l’operació en el Pla d’Obres i Serveis 2024-2025 del Consell de Mallorca.

Monserrat Rosselló ha confirmat la intenció de comprar el local amb l’esmentada ajuda del Consell, però ha apuntat que “es farà d’aquí a un any més o manco quan la família que en duu la gestió la deixi que és la seva intenció”.

El batle ha destacat que el local està en bones condicions i que es podrà a emprar tot d’una que passi a ser de titularitat municipal. En la mateixa línia, però destacà sobretot la ubicació al costat del parc Josep Maria Llompart i el camp de futbol. “Està molt ben situat i això permetrà que podran fer activitats dedins i defora i després guardar material amb facilitat”.

Es Glop està en el carrer Marquès de Vivot, 4.

Actualment, el col·lectiu de joves fa les seves activitats provisionalment al mateix parc o a l’edifici de la residència. A partir d’aquesta adquisició tendrà local propi.

Cal recordar que a les acaballes de 2023 el col·lectiu de joves del municipi es va constituir en una associació de joves. Precisament, una de les coses que reclamava a l’Ajuntament era poder disposar d’un espai per a poder dur a terme la seva activitat. Demanat per aquesta reivindicació, el batle de Vilafranca matisa que “aquest local serà el Casal dels Joves del municipi i òbviament l’Associació de Joves de Vilafranca també la podrà emprar per fer-hi activitats”.

Els objectius d’aquesta associació són “crear un espai de dinamització juvenil, promocionar un espai d’oci i entreteniment per als joves del poble i promoure la socialització entre els joves”.

Back To Top