Skip to content
Mansiula

La Mansiula (XXI)

ELS JOVES DE PORRERES JA TENEN QUI ELS PEGUI

La Colla de Dimonis que s’estrenà dijous a Porreres en el dia abans de la posada de la Bandera de Sant Roc va complir les expectatives creades i la participació dels joves del municipi amb corregudes davant les llanderes va ser elevada. Sembla que aquesta nova festa arrelarà i que els porrerencs i porrerenques que vulguin una marca per mostrar durant les festes del sant protector podran mirar de rebre alguna llanderada. Però això a banda, també cal que arreli la història inventada expressament que té un caire pedagògic. De fet, molta gent del poble i nous arribats en aquesta primera sortida de la colla van poder conèixer on estan ubicades les creus de terme de Porreres, el seu nom i el camí que marcaven. Tot suma.

– Creu del Pont (Darrera església), Sant Joan

– Creu Nova (devora Estanc dalt carrer nou) Manacor (Vilafranca no existia encara)

⁠- Creu de Sa Placeta (placeta Santa Catalina) Felanitx

⁠⁠- Creu del Pou Florit (carrer pou florit devora cafè nou) Campos

⁠- Creu del Molí d’en Monroi (al carrer Major al molí d’en Monroi) Marina-Llucmajor

– Creu del Pou d’Amunt (davant Escorxador) Palma.

EL PERILL DE QUEDAR-SE EN EL TITULAR

Aquest digital publicà despús-ahir una notícia sobre el que costa a la Mancomunitat Pla abastir Montuïri amb camionades d’aigua. A les xarxes socials es varen deixar alguns comentaris negatius de gent enfadada amb aquest fet que evidenciaven que no havien llegit la notícia completa. Aquest fet, el d’opinar segons el titular és un dels mals d’aquests temps que vivim i més encara quan el que diu un diari és tendenciós que no és el cas del titular en qüestió, atès que era purament informatiu. Aquest digital tot i que pot cometre alguna errada puntual, té molta cura de no fer titulars tendenciosos.

Però tornant a la qüestió de l’aigua, la Mancomunitat i l’Ajuntament de Montuïri, com deia la notícia, cerquen solucions de fa temps per trobar nous pous subministradors. El problema de l’aigua, però, s’ha de solucionar amb un projecte de xarxa d’aigua general a tota l’Illa i això ho ha de fer la Conselleria del Mar i Cicle de l’Aigua. Aquest problema no ve d’ara i en els vuit anys anteriors no podem dir que el pacte fes massa passes per a trobar una solució a la problemàtica del subministrament d’aigua al Pla de Mallorca. I això que de 2019 a 2023 l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental va estar en mans d’un batle d’un petit poble d’interior però no del Pla.

EXPLOTACIÓ LABORAL AL PLA DE MALLORCA

Una empresa radicada a Petra però amb arrels a la capital del Llevant, ben visible des de la carretera de Manacor, està sent investigada per possible explotació laboral i amuntegament. Tot ha sortit a la llum arran d’una informació publicada per eldiario.es on els temporers denuncien jornades de 17 hores. Un dels socis principals d’aquesta empresa era fins fa nou dies el número dos del partit d’extrema dreta i conseller insular, Toni Gili. Curiosament, deixà de ser soci de l’empresa investigada quan la premsa s’aixecà la llebre de l’estat en què tenen els seus treballadors. La delegació de l’Executiu central a les Balears ha avisat a Inspecció de Treball per a depurar responsabilitats. Ara demanen la dimissió del conseller. No sabem si per a defensar-se de la possible explotació laboral demanarà assessorament lingüístic a l’Acadèmi de sa Llengo Baléà que tant ha defensat, mentre tenia, presumptament, a treballadors en una situació indecent. Veurem què passa.

Back To Top