Skip to content
ActualitatDestacatSant Joan

XX Mobylettada: batalla de moros i cristians a motor a Sant Joan

Continuen les festes als pobles del Pla de Mallorca i les neofestes sumen anys. Avui vos parlam de la mobylettada de Sant Joan, que aquest dissabte ha arribat, ni més ni manco, que a les vint edicions. I ho ha fet amb tota la seva esplendor gràcies, en part, a l’experiència acumulada durant aquestes dues darreres dècades. Tot va començar com un repte, una provocació, entre amics i ara la trobada s’ha consolidat com una cita imprescindible pels santjoaners i santjoaneres.  

Es varen posar en marxa al migdia amb un dinar on cada grup va comprovar que els motors dels seus vehicles funcionaven i varen acabar d’enllestir les disfresses que havien d’utilitzar durant el capvespre, que enguany tocava anar de moros i cristians. Una vegada amb la panxa plena i tot ben a punt, els que anaven de moros es varen trobar a Can Tronca i els cristians, al bar M-46. I a partir d’aquí varen fer poble. Varen voltar pels bars del municipi acompanyats d’una xaranga i per fer el replec, moment que indicà que la festa està a punt de començar. I així va ser, varen rodar fins al circuit per fer la carrera -que sempre acaba sense guanyadors ni perdedors- on els participants es varen haver d’enfrontar a diferents proves per demostrar la seva destresa. 

Vint edicions són moltes. També són moltes les persones que hi han participat i moltes les temàtiques que s’han triat. Bauzá recorda que una de les més especials va ser quan es varen disfressar de Sant Fermins, quan “es varen amollar dos mobybous i va ser tot un èxit, amb els pertinents toreros, banderillers, i altres personatges relacionats amb la festa incloent l’oració al sant”.

El moment més destacat per a ells, tal com explica el president de l’Associació de Joves Jaume Bauzà, és quan “ens fem la foto a l’escalonada de l’església on es ret homenatge als mobylettes, a aquestes màquines supervivents del temps”. Perquè, alerta, “l’essència de la festa és recordar les jornades mobyleteres amb els amics i gaudir de les aventures plantejades amb cada temàtica damunt les dues rodes”. I és que precisament aquest és l’objectiu de la mobylettada. Des de l’associació expliquen que “tot va començar amb un grup d’amics i unes paraules molt mallorquines ‘no hi ha collons’”. “La idea sorgeix de recuperar una part de les vivències d’aquell grup de gent que quan eren joves anaven de festa en festa amb els mobys i l’objectiu sempre ha estat passar-ho bé i mai fer-ne una competició, no hi ha guanyadors ni perdedors, únicament és una festa”, afegeixen. I gràcies a aquesta essència, la trobada ha anat guanyant adeptes i ha passat de generació en generació.

IMATGES D’EDICIONS ANTERIORS

Back To Top