Skip to content
ActualitatDestacatPetra

Petra permet la conversió de locals i la divisió d’habitatges en pisos de 50 metres

L’Ajuntament de Petra permetrà la conversió de locals comercials o administratius ubicats en planta baixa o pis i també la divisió d’habitatges a tota la zona qualificada en les normes subsidiàries com a zona general antiga, nucli històric artístic i residencial intensiva baixa.

En un passat ple extraordinari urgent celebrat per la Corporació municipal telemàticament i emès per SerramamerraTV, s’aprovà l’aplicació d’aquestes mesures proposades en la Llei provinent del decret d’emergència per a fomentar l’accés a l’habitatge aprovat el passat mes d’abril per l’Executiu autonòmic.

El regidor de l’Ajuntament de Petra, Miquel Jaume, explicà i justificà l’aplicació d’aquestes mesures i anuncià que la possibilitat de conversió de locals i divisió d’habitatges queda exclosa a tota “la zona residencial extensiva baixa i zona urbana i jardí”, és a dir, tota la zona de la rodalia del nucli urbà.

A més, tampoc es permetrà el pas a residencial de zones d’equipaments tant públics com privats. Tampoc es permetrà créixer en altura amb noves plantes a edificis existents com també proposa la Llei atès que “desvirtuaria el que és el nostre nucli urbà com ha passat a altres pobles”.

HABITATGES DE 50 A 90 METRES

Els habitatges que surtin de l’aplicació de les mesures proposades en aquesta llei, han de tenir un mínim de 50 i un màxim de 90 metres quadrats útils. Seran de preu limitat, és a dir, si es volen vendre o llogar s’haurà de fer amb el preu que estipuli el Govern de les Illes Balears, una mesura per tal d’evitar l’especulació.

Amb tot, des de l’Ajuntament de Petra expliquen que l’aplicació de les mesures aposta “pel manteniment i preservació dels trets identitaris del casc urbà de Petra alhora que possibilita flexibilitzar l’accés a l’habitatge a determinats col·lectius de residents com ara joves, famílies nombroses o de caràcter monoparental”.

Back To Top