Skip to content
ActualitatCostitxFires i Festes

Joan Munar: “Sense la implicació de les associacions de Costitx no hi hauria festes”

bovets costitx

Joan Munar és el regidor de Festes de Costitx. Aquests dies viu la celebració amb ull posat al cel, però, tot i això, no atura d’organitzar i preparar els actes festius de la Mare de Déu de Costitx.

Munar assegura que “una de les claus de les festes és la gran participació de les associacions i entitats del poble. Sense aquesta implicació i aquesta participació de les associacions no hi hauria festes”. Munar afegeix que “a partir d’aquí el que feim és organitzar unes activitats i una oferta festiva adient per a totes les edats. Cada veí del municipi té el seu espai o el seu raconet a les festes del nostre poble”.

I és que a Costitx fan les festes per a la gent del poble. “Nosaltres a les festes cercam la qualitat, volem unes festes de petit format per als nostres veïns on predomina la qualitat per damunt de la quantitat d’assistents”. Així mateix, aquest divendres i dissabte amb dues revetles hi haurà dos dels plats forts de les festes de Costitx.

A això hi hem d’afegir activitats ja clàssiques com la davallada als Inferns, el correfoc amb els Dimonis de Son Ganxo, les corregudes de joies o els balls dels Bous de Costitx, el Dimoni de Son Ganxo i els bouets. Tot sense deixar de banda la celebració religiosa que serà el diumenge dia 8 a les 12 hores. Presidirà l’0fici el rector Josep Adrover Vallbona i predicarà l’homilia, mossèn Roger Fernández Balaguer, Diaca. Cantarà el cor parroquial i al final es repartirà un brot de magraner.

LLEGENDA DE LA MARE DE DÉU

Aquest brot de magraner fa referència a la troballa de la Mare de Déu. La Mare de Déu de Costitx respon a una d’aquestes figures de la Mare de Déu “trobada” que hi ha a diferents pobles de Mallorca. En aquest cas la de Costitx explica la llegenda que es va trobar dins un magraner o enmig de les branques d’un magraner. Així el diumenge de l’Àngel, per Pasqua en el lloc de la “trobada” es rememora aquest fet llegendari. El 1913 s’erigí un monument que recorda aquesta troballa i el prodigi del retorn miraculós de la Verge a Costitx després de ser segrestada pels sencellers.

Back To Top