Skip to content
ActualitatAlgaidaFires i Festes

Algaid’Art, la festa de les Arts prendrà els carrers d’Algaida amb música i exposicions

Fullana i Ramis
La batlessa d'Algaida, Margalida Fullana i el regidor de Cultura, Francesc Ramis, amb el cartell de l'AlgaidArt.

Algaida es convertirà el cap de setmana que ve en l’epicentre de la cultura i l’art amb la celebració d’Algaid’Art 2024, una festa artística que omplirà els carrers del poble amb exposicions, instal·lacions artístiques i concerts en viu que podeu consultar en el quadern d’espais i ubicacions.

L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament d’Algaida, compta amb la col·laboració dels artistes locals d’Algaida, Pina i Randa i de d’altres indrets de les Illes i de la Península, així com de destacades institucions culturals com la Fundació Baleària i el Departament de Cultura del Consell de Mallorca.

Data i horari:

Dissabte, 7 de setembre, de 18:00 a 22:30 hores

Diumenge, 8 de setembre, de 10:00 a 13:00 hores

Durant dos dies, els visitants podran gaudir d’una àmplia varietat d’expressions artístiques distribuïdes en diferents espais i places del municipi. L’art es fusionarà amb la música per oferir una experiència cultural única i inoblidable.

Viu una experiència màgica a la llum de la lluna

Una de les activitats especials d’aquesta edició són: la Ruta Teatralitzada per la Nit d’Algaida’Art, a càrrec de Diabéticas Aceleradas i 4 Llaunes, que “recorrerà els carrers del poble el dissabte al vespre, entre birres i vermut”, expliquen des de l’organització.

Així mateix, cal destacar l’espectacle de llum i música amb el DJ Syntonique a la plaça del Sitjar.

Un concert imperdible serà L’apogeu del Barroc amb l‘Ensemble Tramuntana, un dels moments més destacats i especials serà el concert a càrrec de l’Ensemble Tramuntana a l’Església d’Algaida. Aquesta agrupació reconeguda oferirà un recital i un viatge musical que transportarà els assistents a l’elegància i la profunditat emocional de la música barroca.

Al llarg del dia, hi haurà intervencions musicals ambulants amb Marc García i Carmen Hermoso interpretant música d’ocarines.

L’ambient que s’espera és idíl·lic: “Imagina’t passejant sota les estrelles, amb l’encís de la música en viu i les escenes de teatre que es despleguen al teu voltant, transformant cada racó d’Algaida en una obra d’art. Aquestes activitats no només et permetrà gaudir de l’art, sinó també viure una nit romàntica en un entorn que desprèn màgia i creativitat en cada cantonada”, apunten.

Algaid’Art és “la proposta perfecta per a aquells que volen desconnectar i submergir-se en un ambient on la cultura, la música i la bellesa dels carrers d’Algaida es fusionen per oferir una vetllada única. Passejar entre les exposicions a la llum tènue de la nit, gaudir d’una copa mentre escoltes els sons exòtics d’una ocarina o el so vibrant d’un concert en directe a Sa Plaça faran que aquesta nit sigui inoblidable. És l’ocasió ideal per compartir amb la teva parella, els amics o fins i tot per deixar-te captivar per l’encant artístic d’Algaida”.

Programa destacat del dissabte 7 de setembre:

– 19:00 h: Presentació del catàleg “Sargantanes” a l’Ajuntament d’Algaida.
– 19:30 h: Concert de música peruana a càrrec del grup “Inkas” a Sa Plaça.

– 20:30 h: Concert a càrrec d’ “Ensemble Tramuntana”, amb el recital L’apogeu del Barroc: J.S. Bach a l’Església.

– 22:30 h: Concert del grup “Marga & the Vicious” a Sa Plaça.

Exposicions artístiques:

Els carrers i espais emblemàtics d’Algaida es transformaran en una galeria d’art a l’aire lliure. Les exposicions inclouen una àmplia gamma d’obres, des de fotografia i pintura fins a escultura, ceràmica i instal·lacions interactives.

Aquest esdeveniment és una oportunitat per donar visibilitat a la rica tradició artística d’Algaida, d’altres indrets de les Illes, de la Mediterrània i per connectar el públic amb les expressions més innovadores i contemporànies.

Back To Top