Skip to content
ActualitatCulturaSineu

El Festival Ciclop tanca la novena edició amb èxit de públic

Un dels espectacles de carrer arribat des d'Irlanda. Fotos: MassayFotografia

El Festival de Teatre Visual Ciclop ha celebrat aquest cap de setmana la seva novena edició amb gran èxit de convocatòria entre els assistents. El festival, que ja s’ha consolidat com un referent de les arts escèniques de les Illes Balears, ha acollit a més de 2.000 assistents arribats de tota Mallorca i ha exhaurit la majoria de les entrades dels espectacles que tenia programats. 

Aquest festival és organitzat per l’Associació Alcem el C.IN.E en col·laboració amb l’Ajuntament de Sineu i compta amb el suport del Consell de Mallorca, l’Institut d’Estudis Baleàrics i altres institucions internacionals.

El públic ha gaudit durant tot el cap de setmana d’una variada selecció d’espectacles de diferents disciplines dins les arts escèniques: teatre visual, circ, dansa, teatre d’objectes, i fins i tot un cabaret irlandès-balear que ha estat la gran sorpresa d’aquesta edició.

Aquesta fusió cultural ha pogut veure la llum gràcies al fet que Irlanda ha estat el país convidat d’enguany. Així mateix, dins la programació hem pogut gaudir de la participació de destacades companyies d’aquest país com Siolta Circus, Squarehead Productions, Grainne O’Carroll & Sophie Kasser, entre altres.

Una altra de les propostes que va haver de penjar el “sold out” va ser l’espectacle “Maña” de Manolo Alcántara, reconegut artista de circ i guanyador del Premi Nacional de Circ l’any 2021, qui va deixar bocabadats als assistents amb la seva exhibició.

Dins l’apartat de dansa i noves dramatúrgies hem gaudit dels espectacles “Aèria”, de la companyia Júlia Suñer i Joan Thió, i “Yo soy una Fiesta”, de La Resistència Teatre. També hi ha hagut lloc per als espectacles de carrer: “Claudette”, de la companyia Maleta Company i Balancetoi, i “On Tish”, de Siolta Circus.

VISIÓ INTERNACIONAL, COMPROMÑIS LOCAL

El Festival Ciclop manté el seu compromís de ser una plataforma per a artistes emergents, tant locals com internacionals. Enguany, han destacat les actuacions d’artistes mallorquins com les protagonitzades per la companyia Daus, que ha presentat l’espectacle “Oficis Oblidats”, una emocionant obra que valora els oficis perduts mitjançant dansa, música i pintura improvisada.

Una altra de les propostes locals més esperades ha estat “Odissees“, un espectacle immersiu de la companyia mallorquina La Mecànica, que explora la interacció entre joves i tecnologia, abordant temes com la identitat i les relacions intergeneracionals en un context físic i digital.

Durant el llarg cap de setmana, també hi ha hagut temps de celebrar les jornades professionals Ciclop PRO, que en aquesta edició es van centrar en l’espai públic i han estat comissariades pel Col·lectiu Güilis i Colectivo Baldío.

El festival ha conclòs, com ja és tracidió, amb la mostra de “La Nit Canalla“, una de les cites més populars, que consisteix en reunir, de vespre, una quinzena de joves d’arreu de Mallorca al C.IN.E de Sineu amb la missió de crear plegats una peça teatral que es presenta el diumenge migdia. 

Un any més, Ciclop 2024 s’alinea amb les estratègies de sostenibilitat, i augmenta a cinc estrelles la seva certificació Plastic Free Balearics, que atorga la Fundació Save the Med.

Back To Top