Skip to content
ActualitatPorreres

Motlles i fanals Bàrbara-Art de Porreres premiat pel Consell de Mallorca per la seva tasca i trajectòria

El Consell de Mallorca va atorgar el Premi per Recuperar Motlles de Forn i Pastisseria a Motlles i fanals Bàrbara Art de Porreres per la seva trajectòria i “tota una vida produint i recuperant motlles típics mallorquins”.

Fou en el marc de la primera Festa de la Pastisseria i dels Forns organitzada amb motiu de la celebració de la Diada de Mallorca i celebrada en els jardins del Centre Cultural la Misericòrdia. És un esdeveniment en el qual ha destacat el lliurament de premis a vuit pastisseries i forns tradicionals de l’illa, en reconeixement de les seves trajectòries i aportació a la gastronomia local.

Cortès fa feina de llauner des dels 15 anys. Va poder aprendre l’ofici del seu pare, Pep Cortès, i “transformà aquesta feina en la seva passió”.

Biel Cortès va rebre el premi de mans del president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, en un acte en el qual el mestre de cerimònies ha estat el xef i president de l’associació ASCAIB, Koldo Royo.

A banda el mestre artesà porrerenc, han participat en aquesta primera edició de la festa set forns tradicionals de l’illa: Pastisseria Pomar, Fornet de la Soca, Trias Pastissers, L’Oliva, Dulcelíaco, Forn Ca na Juanaineta i Narez i Cuart.

L’esdeveniment gastronòmic celebrat el passat cap de setmana, ha comptat amb un èxit de participació de públic assistent, ha consistit en una mostra gratuïta de productes d’elaboració de pastisseria i forn típics de l’illa. No hi han faltat ensaïmades, doblegats (dolços i salats), entre altres delícies tradicionals de la gastronomia de Mallorca i en un espai dedicat a la cuina en directe, en la qual cada establiment participant disposarà d’un temps per a realitzar una demostració de les seves tècniques de cuina.

Back To Top