Skip to content
DestacatSencelles

El Consell denega el parc fotovoltaic de Sencelles pel seu elevat impacte sobre el territori

El Consell de Mallorca ha emès un informe desfavorable al projecte del parc fotovoltaic Sencelles Hive que s’hauria d’ubicar a la finca de ses Planes, “pel seu elevat impacte sobre el territori”.

Així, en el document emès el servei d’Ordenació del Territori s’argumenta que en el projecte presentat per Sun Hive S.L. “no queda prou justificada la necessitat d’ubicar-lo en sòl rústic general forestal”. A més, s’apunta que en el projecte presentat “no queda prou justificat el compliment de nombrosos punts Pla Director Sectorial Energètic de les Illes Balears (PDSEIB)”.

Així, per exemple, tot i que la promotora argumenta que els terrenys estan situats “majoritàriament en una zona amb un grau de valoració paisatgística alt, molt alt o extraordinari, a més d’estar situat en una zona forestal”.

A més s’esmenta els hàbitats d’interès comunitari i espècies protegides. En aquest sentit, l’informe la parcel·la “està afectada per 5 hàbitats naturals d’interès comunitari, un d’ells, és un hàbitat prioritari, prats i erms mediterranis amb gramínies i anuals, basòfils i afecta a tot el terreny on s’implantarà el parc. No obstant això, en la documentació aportada no es justifica l’adequació del projecte ni la preservació de l’hàbitat d’interès comunitari de caràcter prioritari”.

RECOLLIDA DE SIGNATURES

L’Ajuntament de Sencelles ha iniciat una campanya a la plataforma Change.org. Des de l’Ajuntament asseguren que “volem que s’aturi el projecte d’instal·lació d’una central elèctrica fotovoltaica a ses Planes de Sencelles, és una zona de gran valor natural, un dels darrers boscos amb alzines amb biodiversitat rellevant que queden a Sencelles i al Pla de Mallorca”.

Notícies relacionades:

Back To Top