Skip to content
Mansiula

La Mansiula (XXVII)

Dijous passat alguns veïns del Pla assistiren al ple del Consell de Mallorca. Foto: Tià Terrassa

D’APLAUDIR

Els sineuers o veïns del Pla que dijous passat es desplaçaren, camiseta groga posada, a la seu del Consell de Mallorca per acudir al ple de la institució mereixen un fort aplaudiment. La seva presència allà no va caure en sac buit. Però si gros és l’aplaudiment per a aquestes persones, ben grossa i merescuda és la mansiula pels integrants del partit d’extrema dreta que votaren en contra de la moció presentada pel PSOE que demanava no construir aquest projecte de macrogranja. Els integrants de la formació verda d’extrema dreta tenen un dels 148 regidors que hi ha al Pla de Mallorca. Tal vegada de seguir per aquest camí a les pròximes eleccions… faran els ous en terra!

EL PLA ES MOU

La societat del Pla es mou de valent. Els diferents projectes que hi ha sobre el territori han remogut les abelles i societat civil i ajuntaments s’han mogut per impedir projectes com els de la macrogranja de gallines a Sineu o els parcs fotovoltaics de ses Planes a Sencelles o el de Montblanc a Maria de la Salut. El de Son Santandreu a Petra no ha aixecat aquest rebuig social. En definitiva, tots aquests moviments, o fins i tot el del Banc del Temps de Sencelles amb l’habitatge i el turisme, demostren com la societat del Pla és valenta i decidida.

EL LÍQUID ELEMENTAL

Una nova lluita imminent i a la qual podem contribuir tots i totes és a fer front a la manca d’aigua. Totes les administracions s’hi han de posar i no eternitzar ni mirar cap a una altra banda per evitar que la comarca del Pla s’eixugui com està fent dia rere dia. Aquest estiu hem patit restriccions i ni així hem pogut evitar que la situació hagi empitjorat. Després d’estar tres anys en un escenari de prealerta, hem entrat en l’alerta per sequera aquest passat mes d’agost. Només queda una passa més per a l’estat més greu que és el d’emergència. Els residents hem d’estalviar i tenir més cura amb el consum, d’acord, però s’han de fer campanyes ben fetes de conscienciació i sobretot s’ha d’invertir (Govern, Consell o Madrid) a fer arribar aigua a tots els pobles amb una xarxa pública.

FEMS

Sembla que cada setmana ho repetim, però la veritat és que la presència de bosses de fems o enderrocs a camins o voreres de fora vila de cada setmana que passa és més gran. Fa just dues setmanes publicaven l’estat d’un punt de brutor a la carretera entre Montuïri i Porreres. De llavors ençà no és que s’hagi llevat els fems i enderrocs, no! El que ha passat és que han augmentat!

Back To Top